Sisältöön »
Tekstikoko Suurenna fonttikokoa

« Teokset

Nokareita 2003-2004: sanoja lauseita ajatuksia proosana runona

Nokareita 2003-2004: sanoja lauseita ajatuksia proosana runona

  • Julkaisuvuosi: 2004 (Omakustanne)
  • Paikkakunnat:
  • Avainsanat: antologia/kokoomateos, muistelmat, novellit, runot,

Esittely

Nokareita 2003–2004 koostuu Jorma Harjusen vetämän Forssan aikuisopiston kynäilypiirin teksteistä lukuvuonna 2003–2004. Mukana on sekä proosaa että runoja. Teos sisältää seuraavien kirjoittajien tekstejä: Sanna Eloranta, Jorma Harjunen, Anja Hirvonen, Anneli Huotilainen, Tanja Härmä, Ella Kaakinen, Esko Koskela, Sirkka-Liisa Käpylä, Irja Laiho, Elli Leino, Aulis Maidell, Lea Määttälä, Kauko Perkiö, Airi Rämö, Ulla Salmi ja Sylvi Soini. Kirjan on toimittanut Jorma Harjunen.

Teoksen saatavuus Louna-kirjastoissa.

Ote teoksesta Nokareita 2003–2004 (2004)

Luopumisen aika

Syksy on luopumisen aikaa. Kesän lämpö loppuu ja kolea syysilma tuntuu luissa ja ytimissä. Linnut jättävät Suomen ja lehtipuut menettävät lehtensä. Tehdään syyssiivousta ja luovutaan vanhasta, turhasta roinasta. Saattaa syysflunssakin iskeä ja näin on ainakin hetkeksi luovuttava terveydestä.

Koko elämämme on luopumista. Kaikki joudumme luopumaan olemassaolomme aikana rakkaista ihmisistä. Joku menettää parhaan ystävänsä ystävyyden katketessa. Toisen seurusteluvaihe on päättynyt. Kolmas on kokenut menetyksen kuoleman riistäessä häneltä rakkaan ystävän.

Kaikki luopumiset rikkovat ja raastavat ja jättävät ihmiseen jälkensä. Ne jättävät kaipuun, muistot ja ajatukset siitä, mitä vielä olisi voitu yhdessä kokea. Asiaa on heti vaikea hyväksyä. Koko ajatus tuntuu mahdottomalta ja vieraalta. 

Ulla Salmi