Lounakirjailijat - Lounais-Hämeen kotiseutukirjailijat -tietokanta

Teokset

Kuhankosken Kilta ry 60 vuotta

Kuhankosken Kilta ry 60 vuotta

  • 2008 (Kuhankosken Kilta ry)
  • Laji / aihe: historiikit, järjestöt, kuvataide, matrikkelit, taiteilijat,

 

Kuhankosken Kilta Ry 60 vuotta on Mainossatama Oy:n toimittama kirjanen Kuhankosken Killan historiasta ja 60-vuotisjuhlavuoden tapahtumista. Kirjassa tutustutaan taideyhdistyksen menneiden vuosien näyttelyihin, Portaan Akatemian kursseihin sekä yhdistyksen muuhun toimintaan. Lisäksi siinä esitellään muutama kiltalainen taiteilija. Teoksessa esitellyt taiteilijat ovat: Väinö Merilä, Raimo Erviö, Aino Kauranen, Ybi Hannula ja Petra Heikkilä.

Myös Kuhankosken Killan 40-vuotissyntymäpäivien yhteydessä vuonna 1987 julkaistiin Katariina Lahtosen kirjoittama historiikki Kuhankosken Kilta, joka kertoi yhdistyksen siihen astisista vaiheista ja sisälsi matrikkelin yhdistyksen silloisista taiteilijajäsenistä.

Teoksen saatavuus Louna-kirjastoissa. 

Ote teoksesta Kuhankosken Kilta 60 vuotta (2008)

Kurssitoiminta

Kuhankosken Kilta on pitänyt tärkeänä tarjota mahdollisuutta uuden oppimiselle ja itsensä kehittämiselle. Killan antaman alkuopetuksen perusteella eräitä yhdistyksen jäseniä on päässyt jatkamaan myös Ateneumiin.

Vuonna 1982 kaupunki myönsi apurahan, jolla Kuhankosken Kilta pystyi palkkaamaan alastonmallin. Määrärahan jälkeenkin taiteilijat keräsivät keskuudestaan kolehdin ja kokoontuivat lauantaiaamuisin poliisitalolle piirtämään. Vuonna 1992 puolestaan opeteltiin akvantintan ja laventelisivellintekniikan käyttöä viiden päivän jatkokurssilla grafiikan pajalla.

Hiljaiselon jälkeen Kilta jatkoi aikaisempaa linjaansa ja järjesti grafiikan pajallaan elävän mallin piirustuskurssin vuonna 2002. Alastonta miestä mallintamaan tuli yhdeksän piirtäjää, sillä enempää ei halukkaista huolimatta mahtunut.

Lisäksi Kilta on järjestänyt mm. grafiikkakursseja ja sarjakuvakurssin.


« Takaisin

 
 
 
login Synergia Foxy