Lounakirjailijat - Lounais-Hämeen kotiseutukirjailijat -tietokanta

Teokset

Forssan Sotaveteraanit 1966-1997

Forssan Sotaveteraanit 1966-1997

  • 1998 (Forssan Sotaveteraanit ry)
  • Laji / aihe: historiikit, järjestöt, paikallishistoriat,

 

Forssan Sotaveteraanien historiikki Forssan Sotaveteraanit 1966–1997 syntyi Forssan aikuisopiston veteraanipiirissä yhdeksän veteraanin yhteistyönä. Teoksen toimituskuntaan kuuluivat Valto Anttila, Teuvo Heikkilä, Veikko Järvinen, Jorma Kiviranta, Jukka Lahtonen, Ilkka Lankinen, Salli Merilä, Veikko Mikkola, Jussi Soini sekä piirin ohjaaja aikuisopiston rehtori Jukka Nummelin.

Historiikissa käydään läpi Forssan Sotaveteraanien toiminnan tärkeimmät toimialueet sekä keskeiset tapahtumat, juhlat ja retket yhdistyksen reilun kolmenkymmenen vuoden taipaleen ajalta.

Teoksen saatavuus Louna-kirjastoissa.

Ote teoksesta Forssan sotaveteraanit 1966–1997 (1998)

Matkojen ja erilaisten retkien järjestäminen on Forssan Sotaveteraanit ry:n toiminnassa muodostanut tärkeän ja suositun osa-alueen. Tuohan pienikin matka tai vaikka vain päivänkin retki tervetullutta vaihtelua arkeen. Myöskin vilkas osallistuminen erilaisiin naapuriyhdistysten tilaisuuksiin sekä koko järjestön juhla- ja kokoustoimintaan on jo sellaisenaan luonut tarvetta ja mahdollisuuksia yhteisiin virkistäviin matkoihin.

Yhdistyksen järjestämä retki- ja matkailutoiminta näyttää käytännössä jakaantuvan kohteiden ja erilaisten tarkoitusten ja tarpeiden mukaan. Lähiseudulle suunnatut matkat ovat kohdistuneet naapuriyhdistysten järjestämiin tilaisuuksiin, kuten kesäjuhlille, kirkkopyhä- tai muihin tapahtumiin sekä paikallisiin maanpuolustustilaisuuksiin. Nämä kokoontumiset ovat antaneet samalla mahdollisuuksia tavata entisiä tuttuja ja luoda hyviä suhteita naapuriyhdistyksissä toimiviin veteraaniveljiin ja -sisariin. Näille matkoille ovat voineet osallistua nekin veljet ja sisaret, joiden ikä tai terveydentila ei ole sallinut pidempiä ja rasittavampia matkoja.

Päivän kestävät tutustumiset lähiseudun nähtävyyksiä silmäilemään ovat tulleet sitä suositummiksi, mitä enemmän ikävuosia on osallistujille kertynyt.

Jussi Soini


« Takaisin

 
 
 
login Synergia Foxy