Lounakirjailijat - Lounais-Hämeen kotiseutukirjailijat -tietokanta

Teokset

Nokareita 2000-2001: sanoja lauseita ajatuksia proosana runona

Nokareita 2000-2001: sanoja lauseita ajatuksia proosana runona

  • 2001 (Omakustanne)
  • Laji / aihe: antologia/kokoomateos, muistelmat, novellit, runot,

 

Nokareita 2000–2001 koostuu Jorma Harjusen vetämän Forssan aikuisopiston kynäilypiirin teksteistä lukuvuonna 2000–2001. Mukana on sekä proosaa että runoja. Teos sisältää seuraavien kirjoittajien tekstejä: Sanna Eloranta, Heta-Maija Freese, Jorma Harjunen, Katri Hast, Tanja Härmä, Essi Koski, Irja Laiho, Kirsti Lassila, Elli Leino, Rauni Lindfors, Aulis Maidell, Kirsi Mattsson, Lea Määttälä, Kauko Perkiö, Airi Rämö ja Aimo Vuori. Teoksen on toimittanut Jorma Harjunen.

Teoksen saatavuus Louna-kirjastoissa

Ote teoksesta Nokareita 2000–2001 (2001) 

Kuohuva onni oli vakiintunut arjeksi, kevät vilahtanut ohi ja sen kiihkeä kukinta läkähtynyt kesän helteisiin. Raukea lämpö väreili korvessa ja kasaantuvat pilvet enteilivät ukkosta.

Metsän väki alkoi nuuhkia ilmaa, vaikka jokainen pari vielä rapsutti toisiaan, mutta Nalle ei nuuhkinut ja rapsutti vain itseään. Joku murahti lähellä.

- Ja taas vain tavallinen päivä, vieläkin tavallisempi kuin eilen, mutisi Nalle ääneen ja haukotteli. Joku murahti lähellä.

Siili pörhisti piikkinsä, haapa havahti ja nopea väre kulki järven yli. Hätäinen sammakko loikkasi myöhään kuiville ja ennusti ukkoset alkaviksi. Löhöilyn aika oli ohi ja pian vain kiiluvat silmät onkaloista viestivät metsän väestä.

Aimo Vuori


« Takaisin

 
 
 
login Synergia Foxy