Lounakirjailijat - Lounais-Hämeen kotiseutukirjailijat -tietokanta

Teokset

Mää sain töitä! Ensimmäinen työpaikkani

Mää sain töitä! Ensimmäinen työpaikkani

  • 2005 (Kustannus HD)
  • Laji / aihe: antologia/kokoomateos, muistelmat,

 

Teoksessa Mää sain töitä! monet tunnetut henkilöt muistelevat ensimmäistä työpaikkaansa. Arto Pietilän toimittama kirja sisältää kolmenkymmenen kirjoittajan humoristisia muistoja omista ensiaskelistaan työelämässä. Mukana on useita lounaishämäläisiä kirjoittajia.

Ensimmäistä työpaikkaansa kirjassa muistelevat Ilppo Aaltonen, Kalevi Aho, Risto Ahti, Olavi Ala-Nissilä, Sirkka-Liisa Anttila, Jouko Grön, Jouni Hautala, Juhani Heinonen, Ollipekka Hoffrén, Seppo Huiku, Pirkko Jaakola, Ilkka Joenpalo, Juha Kaarsalo, Petteri Kinnunen, Urpo Koivisto, Raija Kouri, Erkki Liikanen, Maire Leppänen, Lasse Lepola, Miisa Lindén, Minna Lintonen, Pertti Munck, Mika Mutala, Reijo Nurmela, Maija Perho, Matti Pulli, Pauli Salminen, Simo Soro, Tuula-Liina Varis ja Ritva Vastamäki.

Teoksen saatavuus Louna-kirjastoissa. 

Ote teoksesta Mää sain töitä! (2005)

Ensimmäinen työpaikkani oli Kotkassa Radio ja Kone. Vuosi oli 1958. Se oli todella pieni kodin elektroniikkaliike, jossa oli yksi huone ja pieni takahuone. Sinne oli juuri tullut myyntiin sen ajan ihme: televisio.

Liikkeen omisti joku helsinkiläinen liikeihminen ja siinä oli yksi miesmyyjä. Lähetti tuurasi häntä ruokatunnilla, ja totta kai toimitti asioita kaupungilla, haki tavaraa postista ja matkahuollosta ja vei tavaraa kyseisiin paikkoihin. Siksi kai minut palkattiin, että myyjä pääsi ruokatunnille. Olisiko palkkani ollut nykyrahassa noin 150 euroa ja risat kuussa.

Radio ja Koneessa kävi asiakkaina paljon merimiehiä, jotka olivat astuneet maihin Kotkan satamassa. He ostivat paristoja, koska monilla merimiehillä oli paristoilla toimiva pieni matkaradio. Ensimmäiset lähemmät kontaktit merimiehiin syntyivät juuri tässä liikkeessä. Aiemmin he olivat kävelleet kadulla vastaan ja siinä kaikki.

Liikkeessä soi aina musiikki ja hain sopivia kanavia kuullakseni uusia sen aikaisia hittejä ulkomailta. Radio kiinnosti siinä määrin, että perehdyin siihen sen verran, että hain sittemmin armeijassa viestikomppaniaan. Sitä en osannut silloin aavistaa, että viestimiehiä kutsuttiin usein kertausharjoituksiin. Ja nyt olen sotilasmestari!

Erkki Liikanen 


« Takaisin

 
 
 
login Synergia Foxy