Lounakirjailijat - Lounais-Hämeen kotiseutukirjailijat -tietokanta

Teokset

Poliittinen ihminen: tositarinoita

Poliittinen ihminen: tositarinoita

  • 2002 (Legendaarinen Kustannusliike)
  • Laji / aihe: haastattelut, muistelmat, politiikka,

 

Poliittinen ihminen -teoksessa eri-ikäiset ja erilaisista taustoista lähteneet poliitikot kertovat, kuinka heistä on tullut kansanedustajia. Meri Julin on haastatellut kirjaa varten kaikkiaan 25 kansanedustajaa. Julinin haastattelemat poliitikot kertovat teoksessa avoimesti, kuinka kansanedustajan työ on muuttanut heidän elämäänsä, mikä eduskunnassa on yllättänyt ja millaisia kokemuksia heillä on julkisuudesta.

Teos sisältää myös forssalaisen poliitikon Sirkka-Liisa Anttilan haastattelun. Muut kirjaa varten haastatellut kansanedustajat ovat: Ben Zyskowicz, Susanna Huovinen, Anne Huotari, Tero Rönni, Ulla-Maj Wideroos, Seppo Lahtela, Tytti Isohookana-Asunmaa, Marja-Leena Kemppainen, Katja Syvärinen, Jouni Lehtimäki, Kirsi Ojansuu, Matti Vanhanen, Hanna Markkula-Kivisilta, Marjatta Stenius-Kaukonen, Säde Tahvanainen, Niilo Keränen, Paula Lehtomäki, Virpa Puisto, Sari Sarkomaa, Marja Tiura, Martti Tiuri, Merikukka Forsius, Sirpa Pietikäinen ja Esko Helle.

Teoksen saatavuus Louna-kirjastoissa. 

Ote teoksesta Poliittinen ihminen (2002)

Vaalivalvojaisissani tunnelma oli hyvin jännittynyt. Tekniikka ei ollut silloin niin kehittynyttä kuin nykyään, vaan tuloksia tippui ja tippui vähitellen. Vähän ennen puolta yötä sitten selvisi, että olin mennyt läpi. Olihan se aikamoinen tilanne. Sampanjaa ruiskutettiin niin, että vaatteeni olivat kuin sokeritoppa!

Seuraavana aamuna lähdimme mieheni kanssa sikalaan aamuaskareille ja mietimme, miten elämämme mahtaa muuttua… Onnittelemaan tulleet ihmiset sanoivat hänelle: ”Emäntä sinulta nyt vietiin, mutta kyllä me tulemme sinua auttamaan!” Jälkeenpäin Risto on sanonut, että aika moni lupasi, mutta kukaan ei ole lupaustaan lunastanut…

Seitsemäntenä päivänä huhtikuuta 1983 tulin eduskuntataloon valtakirjantarkastukseen. En koskaan unohda sitä hetkeä, kun kävelin nuo portaat ylös! Ensin mentiin suureen valiokuntaan, jossa oikeuskansleri tarkasti valtakirjat, ja sen jälkeen kokoonnuimme ryhmähuoneeseen. Siellä olivat koolla kaikki uudet ja uudelleen valitut edustajat. Päällimmäinen huoleni oli silloin se, miten tässä sokkeloisessa talossa oppii kulkemaan.

 Sirkka-Liisa Anttilan haastattelu (Meri Julin)


« Takaisin

 
 
 
login Synergia Foxy