Lounakirjailijat - Lounais-Hämeen kotiseutukirjailijat -tietokanta

Kirjailijat

Karlsson, o.s. Lepistö AulikkiKuvan omistaja : Aulikki Karlsson

Karlsson, o.s. Lepistö Aulikki

  • s. 02.06.1938 Koijärvi
  • Kaupallinen koulutus
  • Kiinteistövälittäjä LKV
  • Asunut Tammelassa vuodesta 1939 vuoteen 1972

 

Esittely

Aulikki Karlsson muutti vuonna 1973 Helsinkiin, missä hän toimi kiinteistövälittäjänä. Tammela on silti pysynyt aina todellisena kotina, Helsinki ikään kuin työpaikkana. Tammelaan kirjailijaa yhdistävät vahvat tunnesiteet. Kaikki todella merkittävät perhetapahtumat, kuten ystävien ja sukulaisten häät ja hautajaiset, kuuluvat Tammelaan. Kirjailija sanoo Tammelan olevan ilon ja surun paikka, sydämen koti. Hän sukkuloi Tammelan ja Helsingin välillä tämän tästä. Osan vuodesta hän viettää lapsuutensa kotimaisemissa mökillään. Kirjailija on lähes päivittäin yhteydessä kotipuolen ihmisiin.

Aulikki Karlsson julkaisi vuonna 2008 lapsuuttaan ja nuoruuttaan Tammelan Pehkijärvellä käsittelevän muistelmateoksen Palaan takaisin. Hän kertoo kirjoittaneensa kirjan ensisijassa itselleen ja läheisilleen, mutta omakustanteen vastaanotto on osoittanut sen koskettavan laajempaakin lukijakuntaa. Erinomainen palaute on ilahduttanut ja rohkaissut tekijää. Osittain yleinen kiinnostus saattaa perustua siihen, että kirjailijan laajaan ystävien ja sukulaisten piiriin kuuluu useita julkisuuden henkilöitä. Muistelmissa esiintyy mm. kirjailijan veli Rauno Lepistö, joka on Suomen tunnetuimpia kevyen musiikin tuottajia.

Toisaalta teosta on pidetty paikallisesti merkittävänä. Aulikki Karlssonin tietämän mukaan monet tammelalaiset lukivat kirjan heti tuoreeltaan. Jatko-osaakin on jo kyselty, ja paljon on jäänyt vielä sanomatta. Kirjailija kertoo, että pian julkaisemisen jälkeen ihmiset tulivat henkilökohtaisesti kiittelemään koskettavasta kirjasta. Muistelmien tapahtumat, paikat ja ihmiset kiinnostavat monia, mutta erityistä kiitosta tekijä on saanut aidon rehellisestä ja myönteisestä kerrontatavastaan.

 

 

TuotantoOtteita

« Takaisin

 
 
 
login Synergia Foxy