Lounakirjailijat - Lounais-Hämeen kotiseutukirjailijat -tietokanta

Kirjailijat

Salomaa PekkaKuvan omistaja : Pekka Salomaa

Salomaa Pekka

  • s. 30.04.1933 Tammela
  • Sibelius-Akatemia
  • Professori emeritus
  • Syntynyt ja kasvanut Tammelassa

 

Esittely

Pekka Salomaa julkaisi vuonna 1994 teoksen Kuvia Lounais-Hämeestä : Urho Salomaa ja hänen kotoinen maisemansa. Kirjailijan isä, Urho Salomaa, oli tammelalainen kuvataiteilija ja opettaja. Kirja kertoo paitsi hänen elämästään ja taiteestaan, myös menneen ajan lounaishämäläisestä elämästä. Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksen professori Pekka Salomaa on kirjoittanut myös omaelämäkerrallisen suomalaisen oopperalaulun instituutioita käsittelevän teoksen Oopperan estradilla (Recallmed 2007).

Pekka Salomaa kertoo teoksensa Kuvia Lounais-Hämeestä : Urho Salomaa ja hänen kotoinen maisemansa (1994) taustasta ja syntyprosessista seuraavasti:

Isäni kuolemasta oli jo kulunut pitkä aika enkä ollut tullut järjestäneeksi näyttelyä hänen kuvistaan ja hänen taiteensa on muutoinkin jäänyt vähäiselle julkiselle huomiolle. Halusin kirjoittaa hänestä ja taiteestaan edes kirjan.

Tein jonkinlaisen suunnitelman ja keräsin joitakin aiheeseen sopivia kuvia. Päätin liittää kirjaan joitakin häneltä kuulemiani Lounais-Hämeeseen liittyviä tarinoita.

Suhdettaan Tammelaan Salomaa kuvaa näin: 

Tammela on hyvin keskeinen aihe kirjassa, koska olen syntynyt ja kasvanut Tammelan eri kylissä.

Tammela on kotipitäjäni, jossa edelleen paljon oleskelen. Myös perheeni tuntee olevansa tammelalainen. Jopa Helsingissä syntynyt ja siellä pääasiassa asunut poikani halusi käydä rippikoulun Tammelassa ja hämmästelevään kysymykseeni syystä siihen hän vastasi ”mutta siellähän ovat minun juureni”.

TuotantoOtteita

« Takaisin

 
 
 
login Synergia Foxy