Lounakirjailijat - Lounais-Hämeen kotiseutukirjailijat -tietokanta

Kirjailijat

Mäkinen AimoKuvan omistaja : Aimo Mäkinen

Mäkinen Aimo

  • s. 09.08.1920 Kakskerta
  • Kansakoulu
  • Maanviljelijä
  • Asunut Ypäjällä vuosina 1921–1965

 

Esittely

Loimaalla nykyisin asuva Aimo Mäkinen on julkaissut omakustanteisesti romaanin Kotinsa vanki (2002). Romaani on kehityskertomus, jossa kerrotaan karjanhoitajan ja Metsälän tilan emännän, Helvin, tarina hänen syntymästään alkaen maatilan emäntänä, vaimona, kolmen lapsen äitinä ja lopulta leskenä. Kirja kertoo vapaudesta ja Helvin erilaisista, välillä vaikeistakin, rooleista eri elämäntilanteissa.

Mäkinen kertoo lyhyesti kirjoittamisestaan puhelinhaastattelussa seuraavaa:

Romaani Kotinsa vanki on yhden todellisen henkilön elämän kertomus. Se siis perustuu tositapahtumiin, joita tämä eräs henkilö on taannoin minulle kertonut. Tietysti kirjan tapahtumia on myös hieman väritetty siitä mitä on oikeasti tapahtunut.

Kirjoitusprosessi oli melko helppo, koska kirjan juoni perustuu todellisiin tapahtumiin, niin ne oli hyvin helppoa kirjoittaa ylös. Ajallisesti romaanin kirjoittamisessa meni yhden talven verran. Kirjoittaminen on muutenkin minulle helppoa. Olen kirjoittanut kaikenlaista kansakoulusta lähtien. Kunhan on mielenkiintoinen aihe, niin siitä kirjoittaminenkin on minulle helppoa. Kirjoitin aikoinaan paljon pakinoita ja siitä kai pitempi kirjoittaminen on lähtenyt.

Romaanista on tullut jonkin verran palautetta, lukijoilta sekä siltä henkilöltä, jonka elämään kirja perustuu. Hän sanoi kirjan juonen olevan hyvin todenmukainen.

Lounais-Häme ja Ypäjä eivät varsinaisesti ole vaikuttaneet kirjoittamiseeni millään lailla, ainakaan tämän kirjan syntymiseen, koska kirjan tapahtumat sijoittuvat naapuripitäjään. Aikaisemmat kirjani Tulenjohtaja ja Ei isäin jälkiä liittyvät enemmänkin kotiseutuuni, niissä Ypäjä on enemmän esillä, varsinkin muistelmateos Ei isäin jälkiä, joka kertoo kokonaan Ypäjästä.

Olen nyt kirjoittamassa neljättä kirjaani, joka kertoo lautamiehistä. Tekstiä on jo kertynyt paljon, mutta en ole vielä varma saanko kirjaa vielä valmiiksi. Sen näkee sitten myöhemmin.

TuotantoOtteita

« Takaisin

 
 
 
login Synergia Foxy