Lounakirjailijat - Lounais-Hämeen kotiseutukirjailijat -tietokanta

Kirjailijat

Salo UntoKuvan omistaja : Unto Salo

Salo Unto

  • s. 24.06.1933 Teisko
  • filosofian lisensiaatti, biologi
  • vanhempi lehtori, eläkeläinen
  • Asunut Jokioisilla vuodesta 1981

 

Esittely

Matkussa asuva Unto Salo on julkaissut omakustanteisesti kaksi aforismikokoelmaa Sulkasato: aforismeja (1994) ja Merimerkit: aforismeja (2003). Aforismikokoelmat sisältävät ajatuksia ja mietelauseita mm. yhteiskunnallisista asioista, sivistyksen rappeutumisesta, vallasta, politiikasta, uskonnosta, erilaisista elämäntilanteista sekä jatkuvasta muutoksesta.

Kokoelmistaan Salo kertoo lyhyesti seuraavaa:

Kirjoissa on yksittäisiä aforismeja ja mietelauseita viidenkymmenen vuoden ajalta. Jossakin vaiheessa tuli mieleen, että ne voisi julkaista.

Aforismit ovat syntyneet aivan sattumanvaraisesti. Joskus mieleen putkahtaa ajatus jostakin aiheesta, joskus aforismeja tulee mieleen useammin ja joskus harvemmin. Ne vain putkahtavat jostain esiin, on vaikea eritellä mistä ne tulevat mieleen.

Suoranaisesti Lounais-Häme ei ole vaikuttanut aforismien kirjoittamiseen, paitsi jos Lounais-Hämeessä tapahtunut jotain tiettyä tai joku lounaishämäläinen henkilö on sanonut tai tehnyt jotain, mikä on toiminut virikkeenä mietelauseen syntyyn.

Edelleen tulee silloin tällöin oivallus mieleen, mutta se tulee kirjoittaa heti ylös, sillä jos sitä ei saa sillä hetkellä ylös, sitä ei enää pysty palauttamaan mieleen.

 

Palkinnot

Jokioisten Kulttuurilautakunnan apuraha vuonna 1994

TuotantoOtteita

« Takaisin

 
 
 
login Synergia Foxy