Lounakirjailijat - Lounais-Hämeen kotiseutukirjailijat -tietokanta

Kirjailijat

Helle Tuuli HelkkyKuvan omistaja : Tuuli Helkky Helle

Helle Tuuli Helkky

  • s. 13.08.1933 Forssa
  • itsekouluttautunut, lyhytaik. taideopintoja
  • taiteilija, nykyisin eläkkeellä
  • Asunut Forssassa vuosina 1933-1976

 

Esittely

Nykyisin Helsingissä asuva taiteilija Tuuli Helkky Helle on kirjoittanut kaksi runokirjaa. Teoksissa Palvelukseen halutaan: runoiluja rakkaudesta (1996) ja Elämä on oivaltamista: sanailua ihmisyydestä (1996) käsitellään elämälle ja rakkaudelle antautumista. Ensimmäinen runokirja sisältää runoja rakkaudesta, kuinka rakkaudelle voi antaa kaiken ja samalla se voi viedä kaiken. Toisessa kuvataan huomisen pelkoa, elämän ja itsensä rajallisuutta, elämän rakkautta sekä kaikkea elämästä saatua iloa.

Sähköpostihaastattelussa Helle kertoo "runokirjakaksosten" synnystä ja kirjoitusprosessista seuraavaa:

Olen "koko pienen ikäni" harrastanut kirjoittamista. Olen osallistunut moniin erilaisiin kirjoittajapiireihin ja -kursseihin. Olen aikoinani kirjoitellut aika paljonkin lehtiin juttuja eri asioista. En kuitenkaan tuntenut mitään tarvetta julkaista runotuotantoani, ei siksi että olisin ajatellut runojani julkaisukelvottomiksi. Ei vain kiinnostanut ajatus. Kunnes 1996 ystävien painostus tuotti tulosta. Julkaisin omakustanteena runokirjakaksoset...

En ole mitenkään runsastuottoinen. Ja ryhtyessäni sitten toimeen ajattelin koota yhden kirjasen aineistosta, mitä nyt olikin sattumanvaraisesti säilynyt. Mutta ystävien mielestä jätin huomioimatta monta hyvää runoa. Niinpä otin asian uusiksi ja järjestin aineiston niin, että se sopi ja riitti edellä mainittuihin kokoelmiin. Kulutin ehkä vajaan puoli vuotta viimeistelyyn.

 

Palkinnot

Raittiuskilpakirjoitus 1974
Invalidiliiton kirjoituspalkinto 1985
TARU-projektin Taiteilijapalkinto 2005

TuotantoOtteitaLisätietoja

« Takaisin

 
 
 
login Synergia Foxy