Lounakirjailijat - Lounais-Hämeen kotiseutukirjailijat -tietokanta

Kirjailijat

Bagge TapaniKuva : Tammi / Ville Palonen

Bagge Tapani

  • s. 02.10.1962 Kerava
  • Ylioppilas
  • Kirjailija

 

Esittely

Tapani Bagge liittyy Lounais-Hämeeseen teosten Urho ja suuri junaryöstö (2004) ja Pelastajat (1998) kautta. Kirjailija itse kertoo Lounais-Hämeeseen liittyvistä teoksistaan:

Urho ja suuri junaryöstö sijoittuu suurimmaksi osaksi Jokioisten museorautatielle, vaikkei Jokioisia kirjassa nimeltä mainitakaan. Tutustuin museorautatiehen lukioaikoinani myöhemmin Urhon esikuvana toimineen luokkakaverini kautta. Kävin kerran talkoissa ja ostin jopa osakkeen. Kun sitten mietin aihetta kolmanteen Urho-kirjaan, mieleeni juolahti museorautatiellä vuonna 1903 tapahtunut oikea junaryöstö. Sen pohjalta tehtävästä elokuvasta sain hyvät puitteet tarinalle.

Pelastajat-romaani pohjautuu kirjoittamaani tv-sarjaan, joka kuvattiin suurimmaksi osaksi Forssassa ja lähiympäristössä, mutta on tapahtuvinaan kuvitteellisessa Huimalan kaupungissa. Iso osa henkilöistä jopa puhuu sovellettua versiotani lounaishämäläisestä murteesta, johon tutustuin forssalaisen tuottaja-ohjaaja Ville Koiviston kautta. Sarjan aihe oli alun perin Koiviston idea, ja forssalainen palomestari Matti Peipinen antoi asiantuntija-apua sekä tv-sarjaa että kirjaa tehtäessä.

 

Palkinnot

Hämeen liiton myöntämä kulttuuritunnustuspalkinto 2005
Arvid Lydecken -palkinto 2005 lastenkirjasta Kylässä
Laivakello -nuorisokirjallisuuspalkinto 2006 (jakaja: Kotkan kaupungin Pekkas-akatemia)
Vuoden johtolanka -palkinto 2007 dekkarista Musta taivas (jakaja: Suomen Dekkariseura)

TuotantoOtteitaLisätietoja

« Takaisin

 
 
 
login Synergia Foxy