Lounakirjailijat - Lounais-Hämeen kotiseutukirjailijat -tietokanta

Kirjailijat

Välimaa Keijo

Välimaa Keijo

  • s. 1953 Espoo
  • Insinööri
  • Eläkkeellä
  • Asunut Forssassa: 1969 / 1978-81 / 1983-86 / 2016-

 

Esittely

Keijo Välimaa syntyi Espoossa 1953, mutta perhe muutti jo 50-luvun puolessa välissä Urjalaan. Matka vei Tampereelle töihin ja opiskelemaan. Keijo valmistui insinööriksi 1977 ja ensimmäinen työpaikka oli Forssassa, Ahlströmin lasivillatehtaalla. Myöhemmin työ vei pääkaupunkiseudulle ja ulkomaillekin. Kesäpaikka Urjalassa on koko ajan ollut perheen kiinnekohtana Lounais-Hämeessä ja nyt eläkepäivinä Keijo vaimoineen palasi Forssaan. Kuten Keijo toteaa: "Vuonna 2016 muutin pysyvästi Forssaan ja tämä luettakoon lupaukseksi. Forssa on kotini ja hieno kaupunki."

Perheeseen kuuluu vaimo ja tytär - ja pari kissaa. Aika kuluu vapaa-ajan harrastuksissa: kissoja hoidellen, vapaaehtoistöissä vanhusten parissa toimien, lueskellen, mökkeillen ja mopoillen - ja nyt aikaa vie myös dekkareiden kirjoittaminen.

Kirjoittamisestaan Keijo kertoo: "Muutamaan otteeseen uskalsin jopa ajatella oman kirjankin kirjoittamista, mutta aina se jäi vain ajatuksen asteelle. Ehkä sitten joskus eläkepäivillä.... Ja sittenhän ne eläkepäivät koittivat. Ja kun uskalsin ajatukseni jossain yhteydessä sanoa ystäväpiirissä jopa ääneen, oli pakko oikeasti aloittaa. Alkuvuodesta 2018 avasin vihdoinkin tietokoneen ja kirjoitin ensimmäisen lauseen. Ja sen jälkeen siitä ei tahtonut tulla useaan kuukauteen loppua lainkaan."


TuotantoOtteitaLisätietoja

« Takaisin

 
 
 
login Synergia Foxy