Lounakirjailijat - Lounais-Hämeen kotiseutukirjailijat -tietokanta

Kirjailijat

Lindén VariVari Lindén

Lindén Vari

  • s. 02.01.1988 Tammela
  • Vaatetus- ja tekstiilialan artesaani, puualan artesaani (FAI)
  • Teollisuusompelija
  • Asunut Forssassa, paitsi 2007-2012 Tammelassa ja 2013 Jokioisissa.

 

Esittely

Vari Lindénin ylä-asteella kehittelemä fantasiamaailma, Gokahda, on vuosien varrella kehittynyt ja tarina on laajentunut jo kahdeksi romaaniksi. Vuonna 2018 ilmestyivät Gokahdan saagan ensimmäinen ja toinen osa, Hopeakuun helmi ja Tanssivien puiden metsä. Kirjoittamistaan koskeviin kysymyksiin hän vastaa ensimmäisen kirjan ilmestymisen jälkeen seuraavasti:

Mistä idea kirjoittamiseen tuli? Mistä kaikki lähti?

Aloin kehitellä kirjaa yläasteella, joten valitettavasti en tarkalleen muista milloin idea tuli. Näin kerran hyvin toden tuntuisen unen, joka jäi kalvamaan mieltä vielä herättyäkin. Se toimi kipinänä Gokahdan fantasiamaailman kehittämiselle. Kirjoitin jo tuolloin mieluusti ja annoin vilkkaan mielikuvitukseni liitää vapaasti ainekirjoituksissa. Kirjoistani, niin julkaistu esikoiskirjani kuin pari vielä julkaisematontakin kirjaa, on kirjoitettu alkujaan koulutyönä ja olen kirjoittanut ne uudelleen aikuistuttuani.

Uudelleenkirjoituksen käynnisti äitini kuolema, jota olen pystynyt käsittelemään helpoiten kirjoittaessani. Hänen kanssaan kiersimme lapsuudessani metsissä, joten luontoläheiset kuvaukset ovat olleet kirjassa itsestään selvyys.

Millainen kirjoitusprosessi oli?

Ensimmäisen kirjan valmistuminen vei kaikkiaan 10 vuotta, jona aikana vaihdoin monesti lähestymistapaani tarinan suhteen. Aloitin sen peruskoulussa kirjoittamalla, vaihdoin ammattikoulussa piirtämiseen ja palasin taas kirjoittamiseen, kun siivosin papereitani muuton yhteydessä. Sen jälkeen kirjoja alkoikin vain syntyä ja julkaisua odottaa jo useampikin kirja, jotka ovat yhteydessä ensimmäiseen. Tästä kirjan alanimi, Gokahdan saagat 1.

 Mielikuvitukseni kehittyminen aikuistuessa toi kertomukseen aivan uudenlaisia polkuja ja aihe on rönsyillyt melkoiseksi kokonaisuudeksi. Uusia ideoita ilmestyy usein painajaisten muodossa ja Gokahdan maailman historia alkaa olla päässäni hyvin selvä. Kirjojen määrä kasvaa tasaiseen tahtiin, enkä ole ehtinyt vielä kirjoittaa kaikkia ideoitani muuten kuin karkeana hahmotelmana juonesta. Tästä syystä väittäisin prosessin olevan yhä kesken ja ensimmäisen kirjani olevan ehkä vain prologi suurempaan kokonaisuuteen.

Mitä Forssa merkitsee sinulle?

Olen kasvanut Forssassa, tarkemmin Linikkalassa, Heikalla ja Lamminrannassa. Kävin ala-asteen Heikalla, yläasteen Linikkalassa ja opiskelin Forssan ammatti-instituutissa ensin Teva artesaanilinjan ja sitten puualan artesaanilinjan, joiden jälkeen sain Forssassa töitä ompelijana. 

 Vaikka pidän itseäni sukujuurieni ja maaseutumieltymykseni vuoksi enemmän Tammelalaisena, olen valtaosan elämästäni asunut Forssassa. Forssan kehityttyä vehreäksi puistokaupungiksi asuinalueen merkitys inspiraatioiden apuna on kasvanut. Kahden kansallispuiston ja luontokohteiden läheisyys on tehnyt kaupungista tukikohdan erilaisiin maastoihin etsiessäni sopivia ympäristöjä tapahtumille kirjoissani.

TuotantoOtteitaLisätietoja

« Takaisin

 
 
 
login Synergia Foxy