Lounakirjailijat - Lounais-Hämeen kotiseutukirjailijat -tietokanta

Kirjailijat

Sillanpää AinoKuvan omistaja : Aino Sillanpää

Sillanpää Aino

  • s. 11.07.1926 Vampula
  • Ompelija
  • Asunut Ypäjällä 1956-1975, Forssassa 1975-2003 ja Jokioisilla vuodesta 2003

 

Esittely

Nykyisin Jokioisilla asuva Aino Sillanpää on aina ollut hyvin tuottelias kirjoittaja. Sillanpään ensimmäisessä omakustanteisesti julkaistussa romaanissa Siinä synnit kohtasivat (1992) tapahtumapaikkana on maaseutu, Arkkilan tila. Romaanissa kerrotaan vanhemmista, isäntä Villestä ja emäntä Emmasta, jotka ovat salanneet nuoruudessaan tapahtuneita tekojaan kaikilta, jopa toisiltaan. Heidän aikuiseksi kasvanut poikansa Paavo saa kuitenkin tietää piilossa pysyneet puhumattomat asiat yllättävällä tavalla.

Sillanpään seuraavassakin omakustanteisesti julkaistussa romaanissa Kustin lenkki (1999) salaillaan monia asioita. Postinjakajana toimiva Kari saa kuulla yhden päivän postireitin aikana monta salaisuutta postilaatikkojen omistajilta ja naapureiden huhupuheina. Ikävimpiä asioita hän ei voi edes kertoa vaimolleen Liisalle. Hän kuitenkin kuvittelee kertovansa kaiken myöhemmin vanhana pojanpojalleen.

Kirjoittamisestaan ja teosten synnystä Sillanpää kertoo haastattelussa seuraavaa:

Olen kirjoittanut lapsesta asti, runoja ja kuvaelmia. Omistan hyvän muistin ja kuuntelemisen taidon. Näin jää mieleeni asioita elämästä. Monet ammatit ovat olleet elämäni ”suola”. 

Sain Siinä synnit kohtasivat -kirjan idean, kun luin sanomalehdestä jutun samasta aiheesta. Kustin lenkki-kirjan idea taas tuli, kun minulla oli eräs postinkantaja, joka jakoi postini monet vuodet ja hän kuuli paljon juttuja. En kuitenkaan kirjoita yksityisistä ihmisistä, vaan saan todenperäisistä asioista paljon ideoita. Minulla on paljon ajatuksia ja niitä tulee helposti kirjoitettua ylös.

Kirjat kirjoitan hyvin yhtäjaksoisesti ja nopeasti. Ajattelen ensin päässäni mitä kirjoitan ja sen jälkeen ajatukset tulevat helposti kirjoitettua. Minulla on kova paine kirjoittaa. Kirjojani kysytään usein, mutta nykyään on niin vaikea saada kirjoja myytyä ja kustannettua.

TuotantoOtteita

« Takaisin

 
 
 
login Synergia Foxy