Lounakirjailijat - Lounais-Hämeen kotiseutukirjailijat -tietokanta

Kirjailijat

Nummelin Juri

Nummelin Juri

  • s. 10.05.1972 Rauma
  • FM
  • Kirjailija

 

Esittely

Juri Nummelin on tuottelias tietokirjailija, joka on kirjoittanut muun muassa pulp-kirjallisuudesta, elokuvan historiasta ja harvinaisista etunimistä sekä toimittanut useita novelliantologioita. Hän on kirjoittanut jonkin verran myös kaunokirjallisuutta, sekä proosa- että runoteoksia. Lounaishämäläisittäin kiinnostava on hänen Forssaan sijoittuva Jumalten tuho -kirjansa (Pikku-idis, 2012), jota kustantaja luonnehtii apokalyptiseksi pulp-scifi-trilleriksi.

Nummelin kertoo Jumalten tuho -kirjansa syntyvaiheista seuraavasti: "Jumalten tuho syntyi pitkällisen prosessin seurauksena, jossa lähtötekstinä oli teininä kirjoitettu ja julkisuuteenkin päässyt novelli 'Jumalten tuho'. Alun perin Yhdysvaltoihin ja Arizonaan sijoittunutta tarinaa vuosikausia pyörittelemällä juttu lopulta laajeni romaaniksi sekä päätyi Forssaan ja Huittisille vuoteen 1928.
Kirjan tie alkuperäiseistä novellista romaaniksi oli pitkä ja monipolvinen, välillä olin menettänyt täysin uskoni teoksen valmistumiseen. Pitkiin aikoihin en kirjoittanut sitä lainkaan, mutta lopulta kustantaja, jonka olin luullut unohtaneen koko jutun, palasikin muutaman vuoden tauon jälkeen asiaan ja kirjaa ruvettiin työstämään ammattimaisesti. En ole siihen enää täysin tyytyväinen, mutta se kai kuuluu asiaan. Romaanista on tekeillä käsikirjoitusversio elokuvaksi, mutta se tie voi kestää vieläkin kauemmin!"

Nummelinin sukujuuret isän puolelta ovat Forssassa. Forssan torivahti ja Moukaripörssin perustaja Aarne Nummelin oli hänen isoisänsä. Suhteestaan Forssaan hän toteaa: "Forssa on paikka, josta isäni on kotoisin ja olen käynyt siellä pienenä ja vähän isompanakin mummulassa. Paikkaan liittyy monia muistoja ja käyn edelleen mielelläni Forssassa."

TuotantoOtteitaLisätietoja

« Takaisin

 
 
 
login Synergia Foxy