Lounakirjailijat - Lounais-Hämeen kotiseutukirjailijat -tietokanta

Kirjailijat

Marttila Jere

Marttila Jere

  • s. 09.01.1962 Forssa
  • Hierojan ja avustajan koulutus, teatteriopintoja
  • Hieroja, avustaja

 

Esittely

Jere Marttila tunnetaan Forssassa monipuolisena miehenä: runoilijana, näyttelijänä, voimannostajana ja veteraaniurheilijana. Hän työskentelee talvikaudet koulunkäyntiavustajana ja kesällä kaupungin viherlaitoksen hommissa.Vuonna 2013 hänet valittiin Forssan seudun positiivisimmaksi henkilöksi.

Forssan Lehden haastattelussa (6.6.2013) kerrotaan Jeren kirjoittamisharrastuksesta seuraavasti:
"Jere Marttila sai vaimoltaan Tiinalta syntymäpäivälahjaksi tyhjän muistikirjan tammikuussa vuonna 2000. Kirjan kansilehdelle Tiina oli kirjoittanut 'Vuosituhannen kauneimmat runot'.
- Olin sen kevään teatterikoulussa Tanskassa. Kirjan sivut täyttyivät nopeasti, kirjoitin kevään aikana varmaankin parisataa juttua." 

Tanskassa kirjoitetuista teksteistä pääsi Runosatuja lapsille -kirjaan viisi, yhteensä runoja on kirjassa 12. Kirjana nämä julkaistiin koska, kuten Jere jatkaa haastattelussa: "Pöytälaatikkokirjoittaminen ei minulle sovi, vaan minulle kaikkein tärkeintä on se, että joku joskus lukee tekstejäni."

Marttilan suhteesta Forssaan kerrotaan Forssan Lehden haastattelussa (4.8.2013) seuraavasti:
"Miehellä on kutienkin aina ollut toinen jalka tukevasti kotiseudullaan. Marttilan mukaan Tyykikylä on kaunis kaupunki, jota paikalliset eivät aina kuitenkaan osaa arvostaa.
- Forssa on älyttömän hyvä paikka elää ja kasvattaa lapsia, ja täällä on kaikki paikat lähellä. Kun asui siellä metsässä, niin tarvitsi aina olla kaksi autoa, mutta nyt pääsee kulkemaan vaikka pyörällä, hän iloitsee."

TuotantoOtteita

« Takaisin

 
 
 
login Synergia Foxy