Lounakirjailijat - Lounais-Hämeen kotiseutukirjailijat -tietokanta

Kirjailijat

Niinimäki PenttiKuva : Tapio Tuomela / FL

Niinimäki Pentti

  • s. 09.12.1937 Vesilahti
  • k. 16.02.2003 Forssa
  • Kansankorkeakoulu
  • Toimittaja
  • Asunut Forssassa 1970-2003

 

Esittely

Toimittaja Pentti Niinimäen esikoisteos Sininen madonna (1997) on rikosromaani, jonka tapahtumat liikkuvat Suomessa ja Tallinnassa.

Galleristi Raimo Heikkinen on tarmokas ja menestyvä taidekauppias, joka on laajentanut toimintaansa Helsingin ulkopuolelle pitämällä kansainvälisiä taidemessuja. Hänen yhtiönsä tiliasioista ja taloussuunnittelusta huolehtii Margit Ekströmin toimisto.

Heikkisen ja Margitin välillä on suhde, joka alkaa kuitenkin rakoilla. Heikkisen palveluksessa on galleriassa esittelijänä viehättävä Susanna Takala. Kun Margit saa selville Heikkisen ja Susannan välille kehkeytyneen kiinnostuksen, alkaa tapahtua.

Tallinnassa asustelee vanheneva taideväärentäjä Veikko Salminen, joka huomaa tulleensa petetyksi Heikkisen taholta. Mutta kuka on kaiken takana ja asioiden järjestelijänä? Onko se mahdollisesti yksi Pietarista operoiva mafiajärjestö?

Pentti Niinimäen toisen romaanin Armas aika (2000) päähenkilö on Arto Rahkonen. Rahkonen on sapattivapaalla toimittajan työstään. Hän yrittää kirjoittaa toista romaaniaan ja toipua avioerostaan. Tapahtumapaikkana on kovasti Forssaa muistuttava joenvarren kaupunki. Eletään kasinopelin vuosia ja kotikaupunkinsa elämää pintaa syvemmältä tarkkailevan Rahkosen näkökulmasta kunniallisesti toimivat ihmiset joutuvat usein maksamaan epärehellisten pelureiden laskut.

Rahkosen elämää sivuaa esimerkiksi Elna Joenniemen ja hänen aviomiehensä Aarnen elämäntyön, hotelliravintolan, kohalo. Elna ja Aarne myyvät yrityksensä pienelle yhtiölle. Kauppahinta sovitaan maksettavaksi kahdessa erässä. Tämä järjestely epäilyttää Elnaa, joka on kokenut alan ammattilainen, tarmokas yrittäjänainen. Mutta perheen miehet, aviomies ja poika, vakuuttavat kaiken olevan kunnossa, kun kaupassa on pankki takana.

Kun kaupan loppuerän maksupäivä tulee, pankki vaatii lisää vakuuksia. Yhtiö ei pysty niitä antamaan ja myyjät eivät saa rahojaan. Mutta kaikkein kummallisinta on, että yhtiö saa myydä hotelliravintolan eteenpäin ja jättää kauppasumman myyjäpariskunnalle lopullisesti maksamatta.

 

TuotantoOtteita

« Takaisin

 
 
 
login Synergia Foxy