Lounakirjailijat - Lounais-Hämeen kotiseutukirjailijat -tietokanta

Kirjailijat

Aikanaiset kirjoittajakolmikkoKuva Voi Hyvänen Aika -kirjasta

Aikanaiset kirjoittajakolmikko

  • Aikanaiset -nimen takana on kolmikko Anne Kinos, Maire Soiluva ja Jutta Varjus. Aikanaiset syntyi luonnollisesti, kuten Maire Soiluva kertoo. Sehän olimme me, aikamoiset naiset, ihan erilaiset, saimme aikaiseksi! Aika naiset!
  • Kaikki ovat jossain vaiheessa asuneet ja/tai työskennelleet Lounais-Hämeessä

 

Esittely

Maire Soiluva kertoo:

Voi hyvänen aika -satukirja oli Anne Kinoksen pitkäaikainen haave. Hän oli kehittänyt idean toisenlaisesta satukirjasta. Kirjasta, jota vanhemmat voisivat lukea lapsilleen ja lastenlapsilleen kertoakseen kotiseudustansa ja sen ihmeistä. Kirja olisi ilo varsinkin silloin, jos kotiseutu on jo jäänyt taa ja jäljellä olisivat ehkä enää ne muistot tutuista paikoista. Jokaiselle meistä kirjan tekijöistä oma kotiseutu on yksi elämän kivijaloista, josta on ponnistettu suureen maailmaan.

Samalla satukirja olisi toisenlainen matkailutuote - se olisi tarinakirja isoille iloksi, suurille saduiksi ja naperoille naurunaiheiksi, kuten kirjan kannessakin sanotaan.

Anne Kinos laittoi tapansa mukaan toimeksi ja kutsui kirjoittajiksi Maire Soiluvan ja kuvittajaksi Jutta Varjuksen. Yhdessä tehtiin luettelo paikoista, jotka haluttiin mukaan. Juteltiin ja ideoitiin, vaikka sitten kun tarina lähti syntymään, se saattoi viedäkin jonnekin ihan eri suuntaan kuin oli suunniteltu.

Maire kirjoiti tarinan, joka lähti Jutalle, joka kuvitti, joka lähetti tekstin ja kuvan Annelle, joka teki kirjan ulkoasun.

Anne, joka on harrastanut näyttelemistä, testasi tarinoita mm. Tammelan kunnantalolla ja paikallisessa puhelinyhtiössä, Jutta taas omien lastensa kanssa kotona. Tarinat, jotka saivat hyvän vastaanoton, pääsivät kirjaan. Jutan pehmeät akvarellit saivat tarinat heräämään henkiin, kirjoitetuista hahmoista tuli eläviä, tunnelmista tosia.

Mutta olipa kirjan nimi vaikea keksiä. Kaikenlaisia sanoja lenteli ilmaan Mairen keittiön pöydän ääressä. Nimi piti sinä iltana keksiä ja Maire jo huokasi: Voi hyvänen aika. Anne hyppäsi tuoliltaan ja kiljaisi, että tulihan se sieltä!

Ja kun kirja oli valmis, alkoi Annella jo toinen projektiin liittyvä sarka, kirjan markkinointi.

 

TuotantoOtteita

« Takaisin

 
 
 
login Synergia Foxy