Lounakirjailijat - Lounais-Hämeen kotiseutukirjailijat -tietokanta

Kirjailijat

Ikonen IlmaKuvan omistaja : Mervi Liinakoski

Ikonen Ilma

  • s. 23.05.1904 Lappeenranta
  • k. 09.06.2003 Helsinki
  • näyttelijä, raviohjastaja ja -valmentaja

 

Esittely

Ilma Ikosen tytär Mervi Liinakoski kertoo:

Ilma Ikonen oli Suomen raviurheilun ensimmäisiä naisohjastajia. Kun pitkä ravikilpailu-ura ikäsäännöksen mukaan loppui, oli tuo aukko täytettävä. Mikä sen luonnollisempaa kuin siirtää tieto ja taito kirjan sivuille. Kirjoittamista Ilma Ikonen oli harrastanut jo nuoresta. Hän kirjoitti mm. kronikoita, näytelmiä ja runoja lehtiin ja erilaisin tilaisuuksiin.

Ilma Ikoselta syntyi tekstiä vauhdilla, sillä kokemuksia oli vuosien varrella kertynyt. Pääasiassa hän kirjoitti kesäpaikassaan Pielisen maisemissa. Asiatietojen tarkistus ja kieliasun hiominen oli työläämpää ja veivät aikaa.

Hevosurheilun kautta Ilma Ikonen oli tutustunut Ypäjän Hevoshoitokoulun aiempiin johtajiin Osmo Aaltoon sekä Leea Rauvalaan. Hän vieraili vuosittain heidän luonaan ja seurasi aktiivisesti varsinkin suomenhevosten jalostusta. Niinpä oli luonnollista matkustaa Ypäjälle päivittämään tietoja kirjaa varten.

Ypäjä merkitsi siis Ilma Ikoselle paikkaa, jossa hän tapasi ystäviään, joiden kanssa sai keskustella hevosista sekä kuulla jalostuksen ja hevosurheilun viimeiset tiedot. Ypäjä oli Ilma Ikoselle "suomenhevosten Mekka". Sodan aikana lottana hän oli nähnyt suomenhevosen merkityksen ja arvon, joten hän arvosti Hevoskoulua rodun vaalijana.

Tuotanto

« Takaisin

 
 
 
login Synergia Foxy