Lounakirjailijat - Lounais-Hämeen kotiseutukirjailijat -tietokanta

Kirjailijat

Puustinen KaarinaKuvan omistaja : Liisa Tuomisto

Puustinen Kaarina

  • s. 12.06.1908 Eno
  • k. 09.11.2001 Turku
  • Kirjastonhoitajatutkinto Yhteiskunnallisessa korkeakoulussa Helsingissä
  • Kirjastonhoitaja
  • Asunut Forssassa vuosina 1948-1962

 

Esittely

Kaarina Puustinen on toiminut Forssan kirjaston ensimmäisenä vakinaisena kirjastonhoitajana (1948-1962). Hänen tuotantonsa käsittää Valistuksen julkaiseman satukokoelman Piparkakkukuningas (1956). Kokoelma sisältää kaikkiaan 14 kaunista, mielikuvituksellista ja opettavaistakin satua.

Kaarina Puustisen sisarentytär Liisa Tuomisto kertoo tätinsä elämänvaiheista seuraavasti:

Ennen Forssaan tuloaan Kaarina Puustinen toimi kirjastonhoitajana mm. Haminassa 1940-luvulla. Siellä hän kirjoitteli myös kirja- ja teatteriarvosteluja paikalliseen lehteen. Työvuosinaan hän sepitti ahkerasti pakinoita Kirjastolehteen.

Forssasta hän muutti vanhan äitinsä kanssa Lieksaan vuonna 1962 toimien siellä ensimmäisenä vakinaisena kirjastonhoitajana. Hän jäi eläkkeelle vuonna 1971.
Eläkevuodet hän vietti Turussa. Hän oli Lounais-Suomen kirjailijayhdistyksen jäsen. Kirjallisuus oli hänelle kaikki kaikessa koko pitkän elämän ajan.

Eläkevuosinaan Kaarina Puustinen ryhtyi kirjoittamaan aforismeja, jotka Liisa Tuomiston mukaan sisälsivät elämänviisauksia ja teräviä, satiirisiakin huomioita nykymenosta. Lausteen kirjallisuuspiirin lehdessä on julkaistu muun muassa seuraavat mietteet:

Sanojen laita on monesti sama kuin pankinseteleiden. Mitä enemmän niitä vuodatetaan, sitä vähäisemmäksi arvo laskee.

Taiteesta löytää kauniin ja ruman, hyvän ja pahan. Mutta ei niin, että kauniista aina löytyy hyvä ja rumasta paha. Voi olla juuri päinvastoin.

Sivistys on ominaisuus, minkä parhaiten huomaa sen poissaollessa.

TuotantoOtteita

« Takaisin

 
 
 
login Synergia Foxy