Lounakirjailijat - Lounais-Hämeen kotiseutukirjailijat -tietokanta

Kirjailijat

 

Heikkilä Maila

  • s. 20.09.1938 Parainen

 

Esittely

Tammelassa asuva Maila Heikkilä on kirjoittanut seuraavat kolme nuortenkirjaa, joissa sisarukset Päivi ja Janne seikkailevat.

Yö kummitussaaressa (1986) sijoittuu Turun saaristoon. Tapahtumat sijoittuvat kahdelle saarelle: Seilin saarelle, joka tunnetaan entisestä, 1600-luvulla perustetusta spitaalisten sairaalasta, joka sittemmin oli myös mielisairaiden hoitopaikka ja Ominaisten saarelle (”Kummitussaari”), jonne haudattiin rikollisia.

"Ominainen on kirottu saari, siksi myös autio. Ominainen on vähänkin suuremmille veneille luoksepääsemätön, sen rantavedet ovat vaarallisia kivikkoineen. Monta venettä on näille vesille haaksirikkoutunut, monta ihmistä on hakenut saaren rannoilta suojaa. Pelonsekaisin tuntein ovat he kaikki kuitenkin Ominaisista lähteneet."

Tästä lehtijutusta kaikki saa alkunsa. Janne kiinnostuu oitis tästä salaperäisestä saaresta, ja Päivikin lupautuu mukaan. Niinpä nuoret ovat eräänä kesäiltana saaressa kahdestaan, ja hämärä on laskeutumassa…

Takaa-ajo Härkätiellä (1988) on vauhdikas seikkailukirja, joka sijoittuu kesäiseen Suomeen, Hämeen Härkätielle. Seikkailu alkaa Tammelan Haukivahonsuolla ja jatkuu Renkoon, sieltä Tammelan Portaan, Someron, Kosken ja Marttilan kautta takaisin Tammelaan. Janne ja Päivi pyöräilevät pitkän pätkän Suomen vanhinta maantietä yrittäessään saada käsiinsä harvinaista varastettua Aku Ankan näytenumeroa, heitä pakoilevaa vanhantavarankauppiasta ja salaperäistä sinistä pakettiautoa.

Seikkailu kalamajalla (1989) sijoittuu Tammelan Saloisten järven ympäristöön ja sen vanhalle kalamajalle. Tapahtumat alkavat, kun Janne ja Päivi serkkuineen saavat kutsun viikonlopun viettoon kalamajalle Lauri-enon kanssa. Perillä odottaa yllätys: maja on tyhjä ja Lauri on kadonnut. Nuoret ryhtyvät etsimään enoaan ja ajautuvat tilanteesta ja yllätyksestä toiseen. Verijäljet ruohikossa, laukaus yössä, outoja vieraita, vaarallinen uintimatka…

 

TuotantoOtteita

« Takaisin

 
 
 
login Synergia Foxy