Lounakirjailijat - Lounais-Hämeen kotiseutukirjailijat -tietokanta

Kirjailijat

 

Terho Mika

  • s. 25.12.1968 Uusikaupunki
  • Hum. kand.
  • Kirjailija
  • Forssa 2011-

 

Esittely

Aikaisemmin Varsinais-Suomessa vaikuttanut Mika Terho on uransa varrella kirjoittanut monenlaista: runoja, romaaneja, dokumenttiromaaneja, matkakirjoja, tekstejä antologioihin jne. Turussa asuessaan hän on opiskellut kirjallisuutta ja ollut mukana Nihil Interit-yhdistyksen  ja Tuli&Savu-runouslehden toiminnassa. Terholle kirjailijana on ominaista avoimuus ja henkilökohtaisuus.

Kirjassaan Afrikan päiväkirja (2004) Terho kertoo kirjoittamisestaan: ”Kaksi vuosikymmentä olen etsinyt lausetta, joka antaisi armon, toisi levon, mutta yhä pysyy sydän levottomana. Uskon edelleen että tarpeeksi yksityinen kokemus on aina myös yleispätevä. Välillä en usko mitään ja epäilen kaikkea”. Uusin kirja Niittyvilla-Pattaya all night long, kertoo kirjailija Terhosta, joka on hoitajana kehitysvammaisten asuntolassa Forssassa.

MIka Terho vastaa kirjan  kirjoittamista koskeviin kysymyksiin seuraavasti:

Mistä idea kirjoittamiseen tuli? Mistä kaikki lähti?

Halusin jollain tavalla kuvata työtäni kehitysvammaisten parissa, sekä elämistä ja olemista Pattayalla, sekä Pietarissa. Aihe oli ollut mielessäni kauan, kunnes sain kirjoittamisen lopulta alkuun. Myös Forssa tuli tekstiin mukaan muutettuani tänne vuoden 2011 alussa.

 Millainen kirjoitusprosessi oli?

Aloitin kirjani Niittyvilla-Pattaya all night long kirjoittamisen kesäkuussa 2012 Thaimaassa ja jatkoin kirjoittamista Suomessa ja Pietarissa hioen ja tekstiä muokaten, kunnes romaani oli valmis ja painokunnossa alkuvuonna 2014. Kirja ilmestyi turkulaisen Enostonen kautta

Mitä Forssa merkitsee sinulle?

Forssa merkitsee minulle tämänhetkistä asuinpaikkaani.

 

TuotantoOtteita

« Takaisin

 
 
 
login Synergia Foxy