Lounakirjailijat - Lounais-Hämeen kotiseutukirjailijat -tietokanta

Kirjailijat

Yli-Jouto Kalevi

Yli-Jouto Kalevi

  • s. 15.10.1948 Forssa
  • Koneteknikko
  • Yrittäjä
  • Asunut Tammelassa vuodesta 1976 lähtien.

 

Esittely

Forssalaissyntyinen, Tammelassa asuva Kalevi Yli-Jouto on kirjoittanut romaanin Keittiöjääkärit, jonka henkilöt ovat forssalaisia ja tapahtumatkin sijoittuvat osittain Forssaan.

Yli-Jouto kuvaa kirjoittamisensa lähtökohtia ja kirjoitusprosessia:

Ajatus kirjan kirjoittamisesta syntyi ruotsalaisen kirjailijan Stieg Larssonin trilogian mieleenpainuvien lauserakenteiden ja juonenkäänteiden aiheuttaman hetkellisen innoituksen vallassa. Aikaisemmin olen kirjoittanut paljon teknisiä lausuntoja sekä työkirjoja. Tietokoneen tekstinkäsittelyohjelma käytön helppous oli kirjoittamisessa suureksi avuksi.

Kirjoittamisen aikana kaipasin kovasti kriittistä arvostelua tekstin sanamuotoihin, juonikäänteisiin sekä kieliopillisiin kysymyksiin. Alkuperäisen ja korjaamattoman version kirjoittamiseen kului aikaa kolme kuukautta kun tavoitteena oli, että joka päivä on synnyttävä uutta tekstiä 2-3 sivun verran. Ehkä nopeasta kirjoitustahdista johtuen huomasin, että alitajunta oli muokannut tekstiä etukäteen, mikä tuli yllätyksenä kirjoittamisen aikana monta kertaa havaittua. Koska kriittistä arvostelua ei ollut, oli jossakin vaiheessa vain todettava, että kirja saa olla nyt valmis, eikä sanamuotoja, lauseiden rakenteita ja juonenkäänteitä enää muuteta.

Kotiseuturakkauteni johdosta, sekä siksi, että Forssan ja Tammelan seutua ei ole juuri kenenkään kirjailijan romaaneissa useasti käsitelty, sai minut sijoittamaan kirjani päähenkilöt asumaan Forssan kaupunkiin, kuten myös osan juonesta ja kirjan tapahtumista.

TuotantoOtteita

« Takaisin

 
 
 
login Synergia Foxy