Lounakirjailijat - Lounais-Hämeen kotiseutukirjailijat -tietokanta

Kirjailijat

Klasi MattiKuvan omistaja: Matti Klasi

Klasi Matti

  • s. 16.10.1946 Tammela
  • Teollisuusvartija, eläkkeellä
  • Asunut Tammelan Portaassa 1946-1979, Forssassa vuodesta 1979

 

Esittely

Matti Klasi on toiminut aktiivisesti synnyinkylällään Tammelan Portaassa.Hän on toiminut mm. kylähistoriapiirissä ja kyläoppaana sekä ollut mukana kylätalon toiminnassa ja osallistunut lukuisiin talkoisiin. Hän on toiminut kymmenissä luottamustehtävissä Lounais-Hämeen alueella.

Klasi on koonnut Portaan kylän historiaa moniksi omakustanteiksi.
Lekka-niminen talo Portaan kylässä kertoo nimensä mukaisesti yhden talon historiaa. Klasi on koonnut vuodesta 1993 alkaen Portaan juttua -nimellä yleistä kylähistoriaa, josta hän on vuosien varrella tehnyt aina uusia muunnoksia. Portaan jutuissa on sekä omaa tekstiä että runsaasti koottuna paikallisten lehtien julkaisemia kylää koskevia juttuja.

Klasi on perehtynyt erityisesti Onni Kariin, joka kirjoitti aikanaan lehtiartikkeleita Portaan näkökulmasta. Klasi on koonnut nämä Karin artikkelit julkaisuksi Portaan kylästä nimimerkki Onri. Lisäksi Klasi on tehnyt Karista julkaisun Onni Karin kultakuokka, jossa perehdytään Karin erityislaatuiseen menestykseen sokerijuurikkaan harvennuskisoissa.

Klasi on osallistunut vuodesta 1993 alkaen Portaan kylälehden toimittamiseen ja kerännyt valokuvia sekä valokuvannut itse paikallisisssa tapahtumissa.

TuotantoOtteita

« Takaisin

 
 
 
login Synergia Foxy