Lounakirjailijat - Lounais-Hämeen kotiseutukirjailijat -tietokanta

Kirjailijat

Sorola Kaisakuva: Esa Sorola

Sorola Kaisa

  • s. 15.05.1955 Iisalmi
  • datanomi, logistiikan insinööriopiskelija
  • IT-kouluttaja
  • Asunut Tammelan Kaukjärvellä vuodesta 2007

 

Esittely

Kaisa Sorola on tammelalainen harrastajakirjoittaja, joka on julkaissut dekkarinovellikokoelman Jenny Cotton ja Kepponen.
Hän kuvaa itseään ja kirjansa syntyä:

Olen harrastajakirjoittaja, jolla on savolaisen vänkyrä mielikuvitus, maustettuna marttamaisella napakalla elämänasenteella.

Olen kirjoittanut nämä novellit kuukaudessa. Pienissä pätkissä pihatöiden lomassa. Ideat kyllä ovat muhineet päässäni pitkin vuotta.

Täytettyäni 50 vuotta päätin tehdä tai kokeilla kahta uutta asiaa joka vuosi. Vuonna 2010 halusin opetella villakirjontaa ja ottaa selville, kuinka dekkareita kirjoitetaan. Toinen näistä toteutui, kun menin kolmen päivän dekkaripajakurssille. Kirjoitin silloin dekkarinovellin nimeltä Kyllönen. Siinä seikkaili kylmääjä Jone ja hänen  pittbullinsa Kyllönen.

Osallistuin Kyllöselläni Hämeen taidetoimikunnan novellikilpailuun ja novellini valittiin kahdentoista parhaan joukkoon antologiaan nimeltään Alue 2011. Oli jännää ja yllättävää, että elämäni ensimmäinen novelli pärjäsi näin hyvin elämäni ensimmäisessä kirjoituskilpailussa.

Vuonna 2012 toinen novellini, Kepponen, pärjäsi erinomaisesti Kouvolan dekkaripäivien novellikilpailussa ja pääsin antologiaan nimeltä Valta houkuttaa ja koukuttaa. Jenny Cotton jäi pyörimään mieleeni ja niinpä päästin hänet kuuteen muuhunkin seikkailuun ratkomaan ihmisten ongelmia. Novellit ovat jatkumoja, vaikka jokaisessa on eri tapaukset ratkaistavana.

Kirjoittelu on hauska harrastus. Tämän omakustanteen tarkoitus on tuottaa iloa ja kannustaa pöytälaatikkokirjoittajia tekemään rohkeasti omakustanteita. Olen tehnyt taiton ja kannen itse. Kannen kuvassa on mäyräkoirani Myrsky. Kirjassani ei ole mässäilty väkivallalla eikä siinä ole seksiä, ripaus romantiikkaa kyllä. Teksti on suurikokoista, että kirja olisi helppolukuinen. Kirja sopii mielestäni kaiken ikäisille.

TuotantoOtteitaLisätietoja

« Takaisin

 
 
 
login Synergia Foxy