Lounakirjailijat - Lounais-Hämeen kotiseutukirjailijat -tietokanta

Kirjailijat

 

Huttunen Kristiina

  • Filosofian maisteri
  • Projektitutkija Forssan museossa

 

Esittely

Forssan kehräämöalueesta kertovan Rimppa soi! -oppaan kirjoittanutKristiina Huttunen kertoo kirjan taustasta ja syntyprosessista seuraavasti:

Kehräämöoppaan tekstit ovat syntyneet osana työtäni projektitutkijana Forssan museossa. Idea oppaasta kuuluu museonjohtaja Kati Kivimäelle ja kirjastotoimenjohtaja Maarit Järveläinen-Kannistolle, joiden väsymättömän ja sinnikkään työn ansiosta opas on nykymuodossaan olemassa.

Kirjan tekstejä oli mielenkiintoista kirjoittaa – preppaajina, tsemppaajina ja kielentarkastajina toimi lukuisia henkilöitä sekä kirjan toimituskunnan että Wahren-keskuksen sisällä. Lisäksi apuna oli Forssan historian tuntijoita. 

Suhdettaan Forssaan Huttunen kuvaa näin:

Olen työvorssalainen eli ajan Forssaan työpäiväaamuina auringon noustessa ja kiurujen laulaessa. Työmatkalla Forssaan olen nähnyt kaksi ilvestä, lukuisia kurkia ja joutsenia, töyhtöhyyppiä, kuovin, mäyrän, supikoiran, peuran ja metsäjäniksen. Parkkeeraan autoni Kehräämön vanhojen rakennusten katveeseen. Minulle Forssa merkitsee kaunista, historiallista miljöötä, rikasta luontoa sekä kivoja ihmisiä.

TuotantoOtteita

« Takaisin

 
 
 
login Synergia Foxy