Lounakirjailijat - Lounais-Hämeen kotiseutukirjailijat -tietokanta

Kirjailijat

Wääri KeijoKuvan omistaja: Keijo Wääri

Wääri Keijo

  • s. 04.02.1949 Ypäjä
  • Maalarimestari
  • Asunut Ypäjällä vuodet 1949-1965 ja Forssassa 1965-1980 ja taas vuodesta 2010 alkaen

 

Esittely

Helsingissä työuransa tehneen mutta sittemmin Forssaan palanneen Keijo Wäärin esikoisteos Romaninpuolikas + wäärinkäsityksiä julkaistiin vuonna 2012. Kirjan taustasta ja valmistumisprosessista Wääri kertoo seuraavasti:

Idea oli kypsynyt päässäni jo vuosia. Olin jo yli 20 vuotta kirjoitellut pakinoita ja kolumneja ammattilehtiin ja muihinkin (Maalarilehti, Väri ja Pinta -lehti, Kiinteistöposti, Rakennuslehti, Epilepsialehti, Saunalehti, Lemminkäisen henkilöstölehti) otsikolla Wäärin Käsityksiä. Kansa tykkäsi ja päätin yrittää.

Urakointiurani aikana Helsingissä en ehtinyt paneutua kirjan kirjoittamiseen. Muutettuani takaisin kotiseudulleni päätin pistää tarinani muille opiksi ja ikään kuin kirjoittamalla puhdistaa sieluni. Se auttoi.

Kirjaan valmistumiseen varmaan auttoi myös, että olen saanut mielipiteitäni julki Forssan Lehdessä, Urjalan Sanomissa, Bulevardissa, Seutu Sanomissa ja Ypäjäläisessä.

Alkuun päästyäni tekstiä alkoi syntyä nopeasti. Ehkä liiankin nopeasti. Kun muutin takaisin Forssaan ja pääsin eläkkeelle, naputtelin kiivaaseen tahtiin. Kirjoitin itseni ikään kuin ulos pahasta menneisyydestä. Jossain vaiheessa tuli mieleen, että uskallanko kaikkia kirjoittaa, mutta olin päättänyt olla avoin kaikin tavoin. Esilukijana toimivat kirjailijat Kai Vakkuri, Marija Vantti, Pertti Munck, Turkka Mali ja tietysti vaimoni Arja.”

Suhdettaan Forssaan Wääri kuvaa näin:

30 vuoden Helsingissä oloni jälkeen Forssa merkitsee minulle kaikkea. Olen viihtynyt tavattoman hyvin. Olen päässyt mukaan rakastamiini kulttuuripiireihin, jotka Helsingissä työstäni johtuen olivat hakusessa. Olen saanut paljon uusia ystäviä. Hengenheimolaisia. Olenkin jossain sanonut, että seuraava paikka, minne muutan, on Ojalanmäki.”

TuotantoOtteita

« Takaisin

 
 
 
login Synergia Foxy