Lounakirjailijat - Lounais-Hämeen kotiseutukirjailijat -tietokanta

Kirjailijat

Martin ent. Koskimies Tiina Kuvan omistaja : Tiina Martin

Martin ent. Koskimies Tiina

  • Filosofian maisteri, puutarhuri
  • Freelancetoimittaja

 

Esittely

Tiina Martin liittyy Forssaan teoksensa Patruunan puutarha ja työmiehen kessupenkki (2009) myötä. Kirjassa tutustutaan suomalaisten tehdaskaupunkien menneeen ajan puutarhakulttuuriin, josta yhtenä esimerkkinä ovat Forssan kehräämöalueen ja Kalliomäen kaupunginosan puutarhat.

Martin kertoo teoksensa synnystä ja taustasta seuraavasti:

Puutarhakulttuuri on ollut kiinnostukseni kohteena pitkään, sillä siinä yhdistyvät minulle tärkeät asiat: luonto, kulttuuri ja historia. Opiskellessani Jyväskylän yliopistossa etnologiaa tein opinnäytteeni pappiloitten puutarhoista, ja kirjoitin aiheesta myös tietokirjan. Alkaessani sittemmin tutkia suomalaisten tehtaitten puutarhoja päädyin nopeasti Forssaan. Forssan tehtaat ovat merkittävällä tavalla vaikuttaneet seutukunnan puutarhakulttuuriin, ja laajemminkin. Tehtaitten puutarhoja käsittelevästä tietokirjastani Forssa lohkaisi siis syystäkin leijonanosan.

Kirjaa kirjoittaessani sain tehdä mielenkiintoisia tutkimusretkiä eri puolille Suomea. Nämä olivat konkreettisia kenttätyömatkoja, mutta myös kiehtovia matkoja ajassa taaksepäin. Niinpä Forssakin avautui minulle paitsi vihreänä ja ystävällisenä, nykyaikaisena kaupunkina, myös monien historian kerrostumiensa kautta. On mielenkiintoista tarkkailla ympäristöä myös syvyyssuunnnassa! 

TuotantoOtteita

« Takaisin

 
 
 
login Synergia Foxy