Lounakirjailijat - Lounais-Hämeen kotiseutukirjailijat -tietokanta

Kirjailijat

Koskinen Esko H.kuvan omistaa Esko H. Koskinen

Koskinen Esko H.

  • s. 22.07.1938 Rauma
  • Maatalous- ja metsätieteiden tohtori
  • Toimitusjohtaja, eläkkeellä
  • Asunut Forssassa vuodesta 2006 ja Tammelassa vapaa-ajanasukkaana vuodesta 1999

 

Esittely

Tohtori Esko H. Koskinen on Tammelan Letkun kylän vapaa-ajanasukas ja osallistunut aiemmin joidenkin historiikkien kokoamiseen. Tältä pohjalta Letkun kylätoimikunta pyysi häntä vuonna 2006 Letkun kylän historiakirjan kirjoittajaksi Juhani Rantalan luovuttua jo aloittamastaan työstä.

Koskinen perehtyi aiheeseensa Eeva Ojasen kirjoittamien Tammelan historiateosten avulla sekä tutustumalla Matti Juhalan aiemmin kirjoittamaan aineistoon. Hän kävi myös läpi kunnan ja yhdistysten arkistoja, lehtiartikkeleita ja kotiseutukirjallisuutta. Lisäksi hän haastatteli monia nykyisiä ja entisiä kyläläisiä, ja sai näin arvokkaita muistitietoja ja dokumentteja. Teos muotoutui näin vähitellen kolmen vuoden aikana.

Näin Esko H. Koskinen kuvaa suhdettaan Lounais-Hämeeseen:

Varhaisimmat muistikuvani Tammelasta ovat olympiavuodelta 1952, jolloin vietin kesää tätini perheen mökillä. Läheiseksi Tammela tuli vasta vuonna 1999, kun ostimme Letkulta maalaistalon Härkätien varrelta vapaa-ajan asunnoksemme. Yhteydet sekä Tammelan kuntaan että Letkun vakinaisiin ja vapaa-ajan asukkaisiin ovat kehittyneet varsin läheisiksi ja johtaneet siihen, että muutimme kaupunkiasuntomme Helsingistä Forssaan voidaksemme käydä Letkulla helposti kaikkina vuodenaikoina. Osallistuminen kylän yhteisiin rientoihin ja harrastustoimintaan on tehnyt minusta perusletkulaisen.

TuotantoOtteita

« Takaisin

 
 
 
login Synergia Foxy