Lounakirjailijat - Lounais-Hämeen kotiseutukirjailijat -tietokanta

Kirjailijat

Murto EeroKuvan omistaja: Eero Murto

Murto Eero

  • s. 18.02.1955
  • valtiotieteiden tohtori
  • talousjohtaja
  • Asuu Helsingissä

 

Esittely

Eero Murto liittyy Lounais-Hämeeseen kirjoittamansa Kansliapäällikkö Erkki Virtasen 60-vuotistaival -kirjan kautta. Hän on Erkki Virtasen pitkäaikainen tuttava ja työtoveri valtion virkamiehenä, nykyisin Virtanen on hänen suora esimiehensä Työ- ja elinkeinoministeriössä.

Eero Murto kertoo kirjan synnystä:

Kirjan idea syntyi kansliapäällikkö Erkki Virtasen mökillä – saunan jälkeen ja illanvieton lomassa. Siinä kuunneltiin Mika ja Turkka Malia, siis forssanpoikia ja heidän runkomäeniltamiaan – ja muisteltiin menneitä. Erkin juurethan ovat Hämeessä, mutta itsellänikin on Hämeeseen yhteyksiä, sillä tätini perhe on asunut Portaassa / Forssassa jo yli 50 vuotta. Ensimmäinen muistikuvani seudulta on vuodelta 1960, jolloin 5-vuotiaana olin tätini perheen ja vanhempieni kanssa juhannusjuhlilla Tammelan [Saaren] kansanpuistossa. Se jäikin niin muistojeni joukkoon, että aina lähettyvillä liikkuessani koukkaan tarkoituksella reitiltä ja käyn kansanpuistossa kävelemässä ja majan auki ollessa kahvilla. Aina muistuu mieleen menneet ajat.

Erkin kanssa omia muistoja kertoillessamme ja Malien lauluja itsekin hyräillessämme syntyi sitten idea Erkin elämäkerrasta. Sitä olin jo aiemmin muutamaan otteeseen hänelle ehdottanut, mutta tuolloin se vasta "siunattiin" ja lopullisesti sovittiin - Tammelan mökillä.

TuotantoOtteitaLisätietoja

« Takaisin

 
 
 
login Synergia Foxy