Lounakirjailijat - Lounais-Hämeen kotiseutukirjailijat -tietokanta

Kirjailijat

Heikkilä RistoKuvan omistaja : Risto Heikkilä

Heikkilä Risto

  • s. 24.06.1940 Helsinki
  • teologian lisensiaatti
  • kirkkoherra, lääninrovasti
  • Asunut Forssassa vuodesta 1973 vuoteen 2002

 

Esittely

Risto Heikkilä kasvoi Nummi-Pusulassa ja opiskeli Helsingissä. Lounais-Hämeessä hän on toiminut Forssan ja Koijärven kirkkoherrana sekä Tammelan lääninrovastina. Tänä aikana hän oli myös Tampereen hiippakunnan pappisasessori, hiippakuntakokous- ja kirkolliskokousedustaja.

Heikkilä on harrastanut tähtitiedettä yli 40 vuotta ja kirjoittanut lukuisia alaa koskevia kirjoja, usein kristillisestä näkökulmasta. Raamatun ja tieteen suhteen pohdinnan sekä tähtiä ja avaruutta koskevien tietojen lisäksi moni hänen teoksistaan tarjoaa käytännöllistä opastusta tähtitieteellisten havaintojen tekoon. Heikkilä on valtakunnallisen Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry:n sekä useiden alan kansainvälisten yhdistysten ja järjestöjen jäsen, Ursan julkaiseman Tähdet ja avaruus -lehden vakituinen avustaja ja Lounais-Hämeen tähtiharrastajien kerho Uranuksen perustaja.

Risto Heikkilä kertoo kirjoittamisestaan seuraavasti:


Kirjailijan urani, jos nyt sellaisesta voi puhua, lähti liikkeelle siitä, että olin eräässä paikassa pitämässä tähtitieteellistä esitelmää. Illan jälkeen paikalla olleet kustannustoimittajat ottivat minuun yhteyttä ja sanoivat, että sinun pitää kirjoittaa tuosta aiheesta kirja. Ehdotus yllätti minut, sillä en koskaan voinut edes kuvitella, että minä jotakin kirjoittaisin. Niin kuitenkin tapahtui ja prosessi on uusiutunut monta kertaa. Toisaalta kirjoittaminen on ollut kovaa ”puurtamista”, mutta myös opettavaista. ”Kirjoittamalla oppii”, sanoi minulle eräs tunnettu tiedetoimittaja ja hän on oikeassa. Kirjoittaessa on pakko miettiä asia ainakin kahdesti: ensinnäkin tehdä itselle selväksi, mitä aikoo kirjoittaa ja toiseksi, että osaa sanoa asiansa ymmärrettävästi myös toiselle. 
Olen vuosien kuluessa tullut entistä kriittisemmäksi omalle tekstilleni. Enää ei riitä pelkkä asiasisältö, kuinka painavaa sitten onkin, vaan nyt kaipaan, että tekstissäni on myös tyyliä ja oikealla tavalla ”meininkiä”.
Forssa ja sen ympäristö on ollut kirjallinen kehtoni. Siellä ensimmäiset teokseni ovat syntyneet ja sieltä myös olen saanut innoituksen jatkaa työskentelyäni. 

 

TuotantoOtteitaLisätietoja

« Takaisin

 
 
 
login Synergia Foxy