Lounakirjailijat - Lounais-Hämeen kotiseutukirjailijat -tietokanta

Kirjailijat

 

Jokinen Jyrki

  • s. 19.10.1946 Helsingin pitäjä
  • kasvatustieteen tohtori
  • tutkija
  • Asunut Forssassa vuodesta 1988

 

Esittely

Jyrki Jokinen on työskennellyt mm. Hämeen ammattikorkeakoulussa ja Forssan aikuisopiston rehtorina. Hän väitteli tohtoriksi Tampereen yliopistossa vuonna 2002. Jokinen tarkastelee väitöskirjassaan aikuisopettajan identiteettiä koulutuspoliittisessa muutoksessa. Vuonna 2009 julkaistun kokoavan tutkimuksen Työssäoppimisen lumo aineistona oli ammatillisen koulutuksen ja työelämän suhteisiin liittyvä siihenastinen tutkimus. Vuonna 2011 Jokinen väitteli valtiotieteen tohtoriksi Turun yliopistossa. Väitöskirja käsittelee Kokoomuksen järjestötoimintaa ja vaalikampanjoita vuosina 1944-1979.

Jyrki Jokinen vastaa kirjeitse esitettyihin kysymyksiin seuraavasti:

Mistä idea teoksen kirjoittamiseen tuli?

Aikuisopettajan identiteetti on kasvatustieteen väitöskirja, joten se oli pakko tehdä yliopistollista jatkotutkintoa varten.
Työssäoppimisen lumo on Lauri Lähteenmäen kanssa kirjoitettu, opetusministeriön tuella. Idea tuli Tampereen yliopistolta täsmentyneenä, itse ehdotimme tutkimusta ammatillisen koulutuksen ja työelämän suhteista.

Millainen kirjoitusprosessi oli?

Väitöskirjan menetelmä on elämänkertametodi, joka tarkoittaa opettajien kirjoitettuja ja haastateltuja elämäkertoja, vastauksena kysymykseen: Kuka minä olen? Käsittelin aineiston bussissa työmatkalla sekä kirjoitin tekstin viikonvaihteessa kotona, kaksi vuotta meni hyvin tiukkaan, valtavalla motivaatiolla.

Työssäoppimisen lumosta olen kirjoittanut 2/3 tavallaan palkalla, joka tuli siis opetusministeriön kautta epäsuorasti – olin muodollisesti Tampereen Aikuiskoulutussäätiön palveluksessa. Kirjoitin kahden vuoden ajan melkein joka päivä, aineisto oli hankittu muiden tutkimuksista sisällönanalyysillä, keruu tapahtui yliopistojen kirjastoissa.

Mitä Forssa merkitsee teille?

Forssasta on tullut yli 20 vuoden aikana mukava ja hyvin turvallinen paikka, joka tuntuu aidosti entisestä renkolaisesta kotiseudulta, lämmin, kauniit maisemat Tammelassa, tuntee ihmiset ja koirat!

Tuotanto

« Takaisin

 
 
 
login Synergia Foxy