Lounakirjailijat - Lounais-Hämeen kotiseutukirjailijat -tietokanta

Kirjailijat

Jaatinen Akikuvan omistaja : Aki Jaatinen

Jaatinen Aki

  • s. 13.05.1968 Kuhmoinen
  • Merkantti
  • Asunut Forssasssa vuodesta 2006.

 

Esittely

Aki Jaatinen julkaisi vuonna 2009 omasta elämästään kertovan kirjan Viattomasta lapsesta pedon uhriksi. Kirjeessä hän vastaa kirjoittamistaan koskeviin kysymyksiin seuraavasti:

Mistä idea kirjoittamiseen tuli? Mistä kaikki lähti?

Elämäni on ollut monivivahteinen ja vaiherikas, vaikka ikää on vasta vähän yli 40 vuotta. Minulla oli nuorena ”hengellistä” etsintää täysin vääristä suunnista kuten paranormaaleista ilmiöistä ja muusta okkultismista. Minulla on paljon yliluonnollisia kokemuksia niin hyvän kuin pahankin puolelta. Ajatus lähti siis näistä asioista ja siitä, että miksen voisi kirjoittaa elämäkertaani jo nyt, koska olen paljon kokenut ja nähnyt! Ei tarvitse odottaa esimerkiksi 60-vuotiaaksi. Motiivina oli myös olla avoin. Haluaisin, että ne suomalaiset, jotka lukevat kirjani, voisivat saada apua ongelmiinsa esimerkiksi kertomalla asioistaan jollekin luotettavalle ystävälle! Suomalaisilla tuntuu yleisesti ottaen olevan vaikeuksia olla avoimia ja kun siihen ei kyetä, koituu siitä ongelmia lähinnä itselle ja ns. lähipiirille, joka vaikuttaa itse kunkin elämän läheisyydessä, perheelle, työkavereille, ystäville yms. Halusin kertoa asiat niin kuin ne ovat tapahtuneet, en ole keksinyt mitään omiani. Haluaisin ihmisten tajuavan, että myös kristinusko ja yhteys Jeesukseen ovat vastaus moniin kysymyksiin! Toivon, että ihmisten ennakkoluuloisuus ja kyynisyys kristinuskoa samoin kuin yleensä yliluonnollisia asioita kohtaan vähenisi!

Millainen kirjoitusprosessi oli?

Kirjoitusprosessi kesti noin kolme vuotta. Mietin tarkkaan, mitä aion kirjoittaa. Se oli kipuilua ja tuskaista kahdestakin syystä. Ensiksikin mieleeni tuli elävästi myös pahoja muistoja ja tuntui kuin olisin katsellut mielikuvissani dvd-tallennetta omasta menneestä elämästäni. Toinen syy on, että olin päättänyt rikkoa yleisiä suomalaisia tabuja, kuten esimerkiksi sitä, ettei omasta seksuaalisuudestaan saa kertoa tuntemattomille mitään. Ajattelin myös, että otan riskin, että minua ehkä ymmärtämättömät ihmiset leimaavat minut ”hörhöksi” tai hulluksi kirjassa esiintyvien ”muka kuviteltujen yliluonnollisten tapahtumien” vuoksi. Viimeisenä puolena vuotena prosessi oli täysin jumissa enkä tiennyt, mistä elämäni vaiheesta jatkaisin ja miten! Sitten yllättäen tajusin jonkin ”ydin päälinjan” ja tiesin, että se on tärkein osuus loppua kohti mennessä ja jatkoin sillä tyylillä ja tavalla kirjan loppuun asti. Kirjan loppuosa valmistui noin kuukaudessa. Jälkeenpäin olo oli tuskainen ja paineet suuret siitä, miten minuun ja kirjani sanomaan suhtaudutaan. Koin myös aika voimakkaan masennuksen julkaisemisen jälkeen. Osan kirjoitusprosessia olin tehnyt itseäni varten ”terapia”mielessä. Eli purin kirjaan omaa pahaa oloani. Jälkeenpäin olen kokenut suuren haaveeni toteutuneen ja olen ylpeä itsestäni oikealla tavalla.

Mitä Forssa merkitsee sinulle?

Olen vasta kesällä 2008 sopeutunut siihen, että Forssa on kotikaupunkini. Forssa merkitsee keväisin, kesäisin ja syksyisin kaunista luontoa ja siellä liikkumista sekä maisemavalokuvien ottamista. Kuulun Forssan Seudun Kamerat –yhdistykseen ja Lounais-Hämeen Uranukseen. Forssa merkitsee kotia ja hyvää aikaa, jota vietän ja elän perheeni kanssa täällä. Forssa merkitsee hyviä mahdollisuuksia toteuttaa itseään amatööritähtitieteilijänä ja se merkitsee myös paikkaa, jossa saan toteuttaa hengellistä yhteyttä Herraani Jeesukseen Kristukseen ja toisiin uskoviin.

TuotantoOtteita

« Takaisin

 
 
 
login Synergia Foxy