Lounakirjailijat - Lounais-Hämeen kotiseutukirjailijat -tietokanta

Kirjailijat

Kannisto EevaKuvan omistaja : Eeva Kannisto

Kannisto Eeva

  • s. 26.11.1927 Ypäjä
  • Kansakoulu
  • Maatilan emäntä
  • Asunut Ypäjällä syntymästään asti

 

Esittely

Ypäjäläisen Eeva Kanniston kokoamat tiedot julkaistiin Viljo Rantasen tomittamana Harakan sukukirjana vuonna 1997. Laajalle levinneellä Harakka-suvulla on ”juuret Loimaan pitäjän Mannisten kylässä Loimijoen varrella”.

Eeva Kannisto kertoo kirjeitse Harakka-suku vv. 1558–1997 -kirjan tekemisestä:

Olen ollut kiinnostunut lapsesta asti Harakan talon vaiheista, sillä onhan se ollut isoisäni kotitalo. Lapsuudessani kiinnostukseni heräsi sikäli jo varhain, kun sisarukseni kävivät koulua. Tämä koulu kun oli tuon Harakan talon entinen päärakennus. Kuuntelin myös isäni kertomuksia Harakan talon vaiheista ja sen henkilöistä. Tällöin Harakan talo oli jo myyty vieraille, mutta kotini oli vielä viimeinen pala Harakkaa, mikä oli suvulla. Kuuntelin siis lapsena näitä tarinoita hyvin mielelläni. Sitten kun aloin aikuistua, niin ne tarinatkin vähän haalistuivat ja kiinnostus väheni. Kuitenkin, kun näin jossain lehdessä tietoja tai karttoja vanhoista asioista, niin tallensin niitä. Vasta kun pääsin eläkkeelle, aloin koota tietoja sukumme henkilöistä ja muista vaiheista. Apunani olivat nyt nuo isäni kertomukset sukulaisistaan, ainakin kun jälkipolvia aloin jäljittää. Sain yhteyksiä suvun jäseniin, joilta sain tietoja: vanhoja valokuvia, karttoja, asiakirjoja ja jopa muutamia noin sata vuotta vanhoja kirjeitä. Tämä projekti kesti noin kymmenen vuotta ennen kuin aineisto oli koossa. Työ oli hyvin mielenkiintoista ja se antoi aina lisää innostusta kun tapasin suvun jäseniä, jotka olivat innostuneita ja antoivat auliisti tietojaan. Huomasin, että parasta tietoa on se, jota saa henkilöiltä, jotka kertovat omista sukulaisistaan. Kirkkoherran virastoissa jouduin käymään monissa kuin myös maakunta-arkistoissa, mutta aina oli hyvä mieli, kun oli vähänkin päässyt eteenpäin. Vuonna 1997, jolloin kirja julkaistiin, oli myös ensimmäiset sukujuhlat.
Olen hyvilläni, jos olen saanut tallennettua vähäisen määrän pitäjämme historiaa, sillä tämä Ypäjä on ollut aina kotipitäjäni. Olen syntynyt, kasvanut tehnyt elämäntyöni täällä ja saanut viettää täällä näitä eläkevuosiani. Mieheni nukkui pois vuonna 2003. Haluan elää täällä kotikunnassani Ypäjällä nämä jäljellä olevat vuoteni, sillä olen ollut elämääni täällä tyytyväinen.

 

Palkinnot

Ryhmäpalkinto:

Maaseudun sivistysliitto palkitsi ypäjäläisen kirjoittajapiirin Elämäni tarinat vuoden 2000 opintoryhmän Alkio-mitalilla 15.2.2001

Henkilökohtaiset palkinnot:

Eläkeliiton Etelä-Hämeen piiri ry:n harrastekilpailu 15.5.2001 Vanhan kuvan tarina –sarjassa kirjoitus Vanhan myllyn tarina, sija 8,
kirjoituskilpailu 25.11.2006, proosasarja, 3. palkinto

TuotantoOtteita

« Takaisin

 
 
 
login Synergia Foxy