Lounakirjailijat - Lounais-Hämeen kotiseutukirjailijat -tietokanta

Kirjailijat

Suominen EelisKuvan omistaja : Paula von Denffer

Suominen Eelis

  • Kirjailijanimi E.S.
  • s. 28.04.1922 Forssa
  • k. 08.04.2003 Forssa
  • Kansakoulu, työnjohto-opisto
  • Yli-työnjohtaja
  • Asunut Forssassa lähes koko ikänsä

 

Esittely

Eelis Suominen kirjoitti 1970-luvulta lähtien nimimerkillä E.S. kotiseutukuvauksia Forssan Lehteen ja Yhdyslankaan. Forssan Seudun Osuuspankki julkaisi vuonna 1997 osan kirjoituksista kokoelmana Minun Forssani : lehdissä julkaistuja muistelmia vuosien varrelta.

Eelis Suomisen tytär Paula von Denffer kertoo isästään:

Isä asui koko elämänsä Forssassa lukuun ottamatta lyhyttä rupeamaa Tampereella pikkupoikana, sekä lähes neljää vuotta rintamalla. Hän palveli mm. JR 8:ssa, samassa rykmentissä oli myös Väinö Linna. Tämän rykmentin vaiheista on kirjoitettu Tuntematon Sotilas.

Isän rakkaus ja kiinnostus kotiseutuaan kohtaan välittyy voimakkaasti hänen sadoista pakinoistaan. Erityisen rakas alue oli Kalliomäki. Hän tunsi lähes jokaisen talon asukkaat, jokaisen ”Lyytin” ja ”Kallen”, kavereistaan puhumattakaan. Tilanne ei kylläkään myöhemmin muuttunut. Tuntui siltä, että isä tunsi kaikki eikä vähiten siitä syystä, että hän oli Finlaysonilla työssä 45 vuotta apupojasta yli-työnjohtajaksi.

Isä oli myös urheilumies henkeen ja vereen, oli tuskin montakaan urheilulajia, jota hän ei olisi harrastanut jossakin elämänsä vaiheessa. Uinnissa hän menestyi parhaiten. 50- ja 60-luvulla hän lauloi myös Forssan Mieskuorossa. Innokas penkkiurheilija hän oli elämänsä loppuun asti.

TuotantoOtteita

« Takaisin

 
 
 
login Synergia Foxy