Lounakirjailijat - Lounais-Hämeen kotiseutukirjailijat -tietokanta

Kirjailijat

Kaatrala MaritaKuvan omistaja : Marita Kaatrala
 

Esittely

Marita Kaatrala julkaisi vuonna 2005 sukukirjan Hämeen härkätietä Karjalan kunnaille ja takaisin. Hän kertoo kirjoittamisesta sähköpostihaastattelussa:

Muutin Tammelan läheisyyteen Lopelle muutama vuosi sitten ja tällöin palautui mieleen äitini isän sukujuuret, joiden tiesin olevan lähtöisin Tammelan alueelta, lähinnä Portaasta. Isoisäni Kalle Vidgrenin perhe kuului niihin tammelalaisiin, jotka lähtivät Karjalan kannakselle 1898 kuultuaan siellä käynnissä olevasta lahjoitusmaiden lunastuksesta. Sukujuurien kautta löytyi lukuisia mielenkiintoisia sotilaskohtaloita, vanhoja rakennuspaikkoja ja jopa edelleen pystyssä olevia rakennuksia eri puolilta Tammelaa ja Someroa. Tammelan kirkonkirjat ja sotilasrullat tulivat tutuiksi niiden kahden vuoden aikana, jotka tarvittiin kirjan aikaansaamiseksi. Tosin pääpaino sisällölle asettui Luovutettuun Karjalaan ja niihin suvun vaiheisiin, joita elettiin 1900-luvun sotien aikana Kalle Vidgrenin perheen asuessa Valkjärvellä ja Viipurissa.

Lisäksi Marita Kaatrala on kirjoittanut Lopen kunnan alueeseen liittyviä suku- ja paikalliskirjoja. Hän on kirjoittanut myös romaanin Orvokkini tummasilmä (2007), joka on julkaistu tekijänimellä Maria Kara. Romaanille on luvassa jatkoa.

Tuotanto

« Takaisin

 
 
 
login Synergia Foxy