Sisältöön »
Tekstikoko Suurenna fonttikokoa

« Kirjailijat

Leino Janne

 

  • Proviisori, farmasian tohtori
  • Apteekkari
  • Asunut Tammelassa vuodesta 2001

Esittely

Tammelalaisen Janne Leinon teos Hans Tuulimyllypoika ja sademetsän kutsu (Kustannus HD, 2006) on ekologinen satukirja, jossa korostuu ympäristöstä huolehtimisen tärkeys. Seikkailu alkaa, kun Hans Tuulimyllypoika saa kuulla Amazonin sademetsässä sijaitsevan Otto-kolibrin kodin olevan vaarassa tuhoutua.

Tuotanto

Julkaistut teokset

Leino Janne

Hans Tuulimyllypoika ja sademetsän kutsu

Leino Janne

  • Julkaisuvuosi: 2006 (Kustannus HD)
  • Paikkakunnat: Tammela
  • Avainsanat: kuvakirjat, lastenkirjallisuus, sadut

Kirjailijan tuotantoa Louna-kirjastoissa.


Kirjallinen tuotanto

Hans Tuulimyllypoika ja sademetsän kutsu (Kustannus HD, 2006)

Otteita

Ote teoksesta Hans Tuulimyllypoika ja sademetsän kutsu (2006)

- Tiedätkös Hans, että tänään kylälle ilmestyi Kolibri… pzzzzz… Se kertoi olevansa nimeltään Otto ja tarkemmin ottaen vielä lippupyrstökolibri, koska hänen pyrstönsä muistuttavat kahta lippua… pzzzzz… Otto oli lentänyt Atlantin yli ja se lepäili puhelinlangalla ainakin koko iltapäivän. Kolibri oli hyvin surullinen. Hans kysyy lähes puolinukuksissa:
- Ai, ja miksi sitten?
Viktor vastaa hänelle: - Oton kotipuu oli kaadettu sademetsässä, jossakin Amazon joen varrella. Eikös se Amazon ole kaukana, ehkä Amerikassa asti… pzzzzz…
On se vastaa Hans jo hieman kiinnostuneena. - Tarkemmin ottaen Brasiliassa, siellä on valtavan suuret sademetsät.
Hyttynen jatkaa jutustelua: - Kolibri kertoi, että koko heidän kotiseutunsa oli myllätty ylösalaisin, kotipuut oli kaikki kaadettu lähes yhdessä päivässä. Viikossa ne olivat kaataneet koko hänen kotikylänsä lähiseudun ja kuukaudessa jo niin laajoja metsäalueita, että siellä ei voinut nähdä kuin kyteviä tulikasoja.
- Kauheata… pzzzzz…!!! harmittelee Viktor, pyöritellen ja ravistaen pienen pientä päätään ja jatkaa sitten:
- Mitähän tässä voisi yksi hyttynen tehdä, ei mitään, tuskin kerrassaan mitään?
Nyt Hans on jo niin kiinnostunut, ettei hän enää ajattele nukkumista. Hans sanoo, että… hmmm…, no huomenna, huomenna voisimme ottaa eväät ja lentää sinne. Tarkastamme tilanteen ja katsomme onko jotakin tehtävissä kolibrin ja hänen perheensä hyväksi. - Olen aina halunnut käydä Amazon joella ja nyt siihen on myös oikea ja innostava syy.
Hans muistaa, että on kuullut joskus kylän vanhempien tuulimyllyjen, Bernhardin ja Kasperin, puhuvan sademetsistä ja niiden merkityksestä maapallolle ja ihmisille ja miten sieltä kaadetaan hienoja puita, jotta isot tehtaat saavat niistä rahaa. Muut alueen asukkaat kärsivät ja joutuvat muuttamaan usein pois kotiseudultaan.
- Kun joku saa, niin toinen menettää, mutta tässä on kysymys vielä paljon suuremmasta ja tärkeämmästä, Hans tuumailee vielä sängyssä pyöriessään ennen unen tuloa.
- Siellähän on monien eläinten ja ihmistenkin koti, miten kenelläkään on oikeus tuhota sademetsää niin, että siitä aiheutuu toisille suurta vahinkoa? hän ihmettelee ääneen.